RECEPTE: Vistas fileja, panēta timiāna, siera un rīvmaizes apvalkā

© Airida ŽOLĪTE, speciāli Mājai

Padari dienu īpašāku, sagatavojot svinīgas pusdienas un piedomājot pie noformējuma un ēdiena pasniegšanas veida. Lai gardi!

SASTĀVDAĻAS:

• 2 gab. vistas filejas

• timiāns

• garšvielas pēc izvēles

• rīvēts siers

• rīvmaize

• 1 ola

• kartupeļi un burkāni 

(vai citi dārzeņi pēc izvēles)

PAGATAVOŠANA:

vistas fileja tiek panēta timiāna, siera un rīvmaizes apvalkā, to pasniedz ar burkānu un kartupeļu biezeni, kas gatavots ar pienu.

Vistas filejas sagriež šķērsgriezumā uz pusēm, apviļā timiānā un garšvielās pēc izvēles. Iemērc olā, tad rīvmaizē un sierā. Pāri pārkaisa vēl mazliet timiānu un liek cepties, kamēr filejas zeltaini brūnas (apmēram 30 minūšu). Pa to laiku liek vārīties smalki sagrieztus kartupeļus un burkānus. Kad gatavi, nokāš ūdeni, pielej nedaudz piena un viegli saspiež biezputras konsistencē.



Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais