RECEPTE: Maskarpones Ziemassvētku kūka

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

pamatnei:

• 200 g piparkūku

• 150 g izkausēta sviesta

• 1 ēdamkarote amareto liķiera

siera masai:

• 1 kg maskarpones siera

• 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes

• 220 g pūdercukura

• 5 olas

• 30 ml salda krējuma

• 30 ml amareto liķiera

• 100 g marcipāna

• 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta

• 1 ēdamkarote piparkūku garšvielu

PAGATAVOŠANA: sablendē cepumus un sajauc kopā ar izkausētu sviestu un amareto. Kūkas formu ar noņemamām malām ietauko, ieliek tajā cepumu un sviesta maisījumu, vienmērīgi izlīdzina. Bļodā liek marcipānu, 300 g maskarpones siera, kukurūzas cieti un 70 g pūdercukura. Ar mikseri puto, kamēr izveidojas krēmīga masa. Pievieno 300 g krēmsiera un atlikušo pūdercukuru, saputo. Pievieno 200 g krēmsiera, ieputo. Pievieno atlikušo krēmsieru un atkal ieputo (pēc katras krēmsiera pievienošanas reizes jāputo tik ilgi, kamēr tas vienmērīgi iejaucas masā). Putojot pa vienai pievieno olas (katru olu pievienojot, masa jākuļ vismaz 2 minūtes). Tad pievieno amareto liķieri, piparkūku garšvielas, saldo krējumu un vaniļas ekstraktu. Ātri sajauc vienmērīgu masu, lej tortes formā uz pamatnes un vienmērīgi izlīdzina. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē 180 grādu temperatūrā, apakšā noliek pannu ar verdošu ūdeni, lai veidotos tvaiks. Kūku liek tuvāk tvaika pannai un, durvis nevirinot, cep aptuveni stundu. Samitrina cepamo papīru, lieko mitrumu nospiež, kūku pārsedz ar mitro papīru un cep vēl 20 minūtes.

No cepeškrāsns izņemtai kūkai istabas temperatūrā ļauj atdzist, tad pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī, lai atdziest pavisam. Izrotā un ceļ galdā.



Izklaide

Muzikālā apvienība “Ēriks Palkavnieks & Popkorni” izdevuši savu otro kopdarbu “Reiss uz Londonu”. Šis ir turpinājums TV personības Palkavnieka un viņa draugu iesāktajai sadarbībai vasarā, kad tika izdots debijas singls “Netveramā”.

Svarīgākais