RECEPTES:Tomātu ievārījums ar timiānu

© Leonīds Gusevs

Tomātus ierasts baudīt vai nu svaigā veidā vai kā mērci, tomēr, izrādās no tiem iespējams vārīt arī ievārījumu

SASTĀVDAĻAS:

500 g tomātu

50 g brūnā cukura

10 ml balzametiķa

3 ēdamkarotes laima sulas

3 krustnagliņas

ēdamkarote sasmalcināta svaiga vai kaltēta timiāna

kanēļa standziņa

PAGATAVOŠANA:

1. Tomātus sagriež gabaliņos. Lielākus tomātus blanšē un noņem mizu. Ja izmanto mazus tomātiņus ar plānu mizu, to var atstāt.

2. Visas sastāvdaļas liek pannā ar augstām malām un maisot vāra uz vidēji stipras uguns 40–55 minūtes, līdz masa sāk līdzināties ievārījuma konsistencei (vārīšanas ilgums atkarīgs no tomātu šķirnes).

3. No viruma izņem kanēļa standziņu un krustnagliņas.

4. Sapilda tīrās burkās. Tūlītējai ēšanai ievārījumu glabā ledusskapī: divu triju nedēļu laikā to vajadzētu izlietot. Uzglabāšanai ziemas krājumiem burkas 20 minūšu sterilizē 85 grādu temperatūrā.

5. Tomātu ievārījums ar timiānu ir lieliska picas piedeva, tas labi garšo kopā ar gaļas ēdieniem.

Izklaide

No grupas “Avakādo Latte” rīkotās dziesmu rakstīšanas apcirkņiem ik pa laikam plašākai auditorijai tiek piedāvāts kāds jauns un cerīgs gabals. Lūk, vēl viens no tiem: vokālista/ģitārista Kristapa Vegnera rokdziesma “Saulīte rotājās”.