Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kā Būt Laimīgai

Pētījums: Vīriešu komplimenti mudina sievietes biežāk valkāt kleitas

© Tomass Urbelionis F64/BFL

Katra piektā Latvijas sieviete kleitas valkātu biežāk, ja vīrieši izteiktu komplimentus, secināts apģērbu kopšanas līdzekļu līnijas Vanish veiktajā aptaujā. Tomēr vairāk nekā puse aptaujāto (57%) būtu ar mieru izrādīt sievišķību, valkājot kleitas, ja atrastu tādu, kas piestāv un patīk.

Gandrīz puse aptaujāto Latvijas sieviešu (43%) saskaras ar grūtībām, izvēloties kādu kleitu iegādāties, jo veikalos pieejamais kleitu klāsts ne vienmēr atbilst katras sievietes individuālajām ķermeņa aprisēm. Turklāt 14% izvairās valkāt kleitas, jo kvalitatīvam apģērbam pietrūkst naudas. Vēl 16% aptaujāto sieviešu no kleitu valkāšanas izvairās dažādu citu iemeslu dēļ, piemēram, to neatļauj darba un dzīves ritms. Tikai 2% aptaujāto sieviešu atzīst, ka kleitas ir grūti kopt.

Kad sievietēm jautāja, kas viņas pamudinātu valkāt kleitas biežāk, katra piektā (23%) nevarēja nosaukt konkrētu iemeslu.

Latvijas sievietes apstiprina to, ka kleitu valkāšana vairo sievišķību. Vairāk nekā pusei aptaujāto (56%) kleitu valkāšana rada sajūtu, ka viņas ir sievišķīgākas. Gandrīz katrai trešajai sievietei (28%) patīk valkāt kleitu, jo tad ikdienā var uzburt mazos svētkus. Vēl 10% aptaujāto atzina, ka dienās, kad mugurā ir kleita viņas jūtas pašpārliecinātākās un uz viņām biežāk atskatās vīrieši. Savukārt 5% aptaujāto velk kleitas, jo tas ir ērti, sievišķīgi, gaisīgi, vai arī ir to pieprasa pasākums.