"Mumford and Sons" basģitārists uzskata, ka asins trombs radies no galvas kratīšanas koncertos

© Scanpix

Britu folkroka grupas "Mumford and Sons" basģitārists Teds Dveins sola koncertos vairs tik aizrautīgi nekratīt galvu, jo, iespējams, tieši tas radīja asins trombu viņa smadzenēs, ko jūnijā nācās steigšus izoperēt.

Kā jau ziņots, Dveinam smadzenēs tika atklāts asins trombs, kam bija nepieciešama steidzama operācija. Tādēļ nācās atcelt vairākus Ziemeļamerikā plānotus koncertus, tostarp uzstāšanos "Bonnaroo" festivālā, kur "Mumford and Sons" bija galvenie izpildītāji.

Taču basģitārists ātri atveseļojās un jau pēc trīs nedēļām ar grupu spēlēja Glastonberijas festivālā.

Nesenā intervijā Dveins atzina, ka pirms vēršanās pie ārsta desmit dienas esot mocījies ar neciešamām galvassāpēm. "Kad nokāpu no skatuves, es jutos drausmīgi," viņš atceras sarunā ar žurnālu "Q". "Tik tikko varēju pastaigāt. Es nogūlos, un daudzi domāja, ka tas ir karstuma dūriens, tāpēc es vienkārši dzēru daudz ūdens."

"Es nevaru droši zināt, vai pie vainas bija galvas kratīšana. Taču tas notika koncerta laikā. Es par daudz aizrāvos," atzina mūziķis.

Viņš solījās uzstāšanās laikā galvu vairs nekratīt. "Jūs droši vien pamanīsiet, ka tagad grozu tikai gurnus," viņš teica.