Pirmo reizi notiks Valmiermuižas tirgus

12. decembrī pirmo reizi Ziemassvētku noskaņās tiks rīkots Valmiermuižas tirgus, Par tā norises vietu izvēlēta "Muižas dārza" teritorija.

Gadatirgū uzsvars tiks likts uz vietējo zemnieku produkciju. Tāpat ikvienam iedzīvotājam tiks dota iespēja tirgoties ar saviem darinājumiem. Darbosies krāmu tirgus, kurā ikvienam būs iespēja piedāvāt savu preci citiem un brīvi noteikt pārdošanas cenu. Tirgus organizatori būs parūpējušies par svētku noskaņu: skanēs svētku mūzika, smaržos piparkūkas un tiks rīkotas dažādas atrakcijas.

"Zemes īpašums jau vēsturiski tika iegādāts ar mērķi, lai tas kalpotu kā tirdzniecības vieta, jo tam ir plaši stāvlaukumi un ērta piekļūšana. Tirgus izveide šajā vietā bija pārdomāts solis un, manuprāt, ir būtiski tieši šobrīd dot iespēju vietējiem zemniekiem, tirgotājiem un ikvienam iedzīvotājam par demokrātiskām cenām tirgot savu preci. Atsaucība no zemniekiem un tirgotājiem līdz šim ir bijusi liela un tirgoties grib daudzi, tāpēc ceru, ka šis tirgus izveidosies par tradīciju un tajā lietderīgi savu brīvo laiku varēs pavadīt visi Valmieras un Vidzemes iedzīvotāji", stāsta Valmiermuižas tirgus idejas autors, uzņēmējs Ivars Tanomecis.

Svarīgākais