Stouns uzņem filmu par Čavesu

© Scanpix/Reuters

Godalgotais ASV kinorežisors Olivers Stouns patlaban uzņem filmu par savu seno draugu, tagad jau mūžībā aizgājušo Venecuēlas prezidentu Ugo Čavesu, pavēstīja pašreizējais Venecuēlas valsts galva Nikolass Maduro.

"Olivers Stouns uzņem ļoti skaistu filmu par mūsu komandieri Ugo Čavesu, kuru viņš, domājams, pabeigs tuvāko dažu mēnešu laikā, ceturtdien sarīkojumā Laras štatā, valsts ziemeļrietumos, sacīja prezidents.

"Mēs ar nepacietību gaidām tās debiju uz lielajiem ekrāniem Venecuēlā," atzina Maduro, kuram par filmas uzņemšanu Parīzes vizītes laikā pastāstījis viens no Stouna filmas producentiem.

Stouns bieži paudis cildinājuma vārdus Čavesam, kuru viņš arī intervējis savā 2009.gada dokumentālajā lentē "South of the Border" ("Uz dienvidiem no robežas"). Tajā režisors pētījis Čavesa lomu radikālajās pārmaiņās, kas pārņēmušas Dienvidameriku.

Maduro sacīja, ka Stouns drīzumā ieradīsies Venecuēlā uz pirmizrādi kinoprojektam par "amerikāņu imperiālisma vēsturi".

Režisors, kurš pats savus uzskatus raksturo kā "progresīvus", ir pazīstams ar politiskas ievirzes filmām, kurām daži kritiķi, tiesa gan, pārmet "tendenciozitāti".

Savā mājaslapā Stouns norāda, ka dažas viņa filmas "nopietni konfliktē ar vispārpieņemtajiem mītiem".

Svarīgākais