Latviešu režisores Aijas Bley filmu izrādīs Vācijas televīzijā

Šodien Vācijas telekanālā "ZDF/3sat" pirmizrādi piedzīvos latviešu režisores Aijas Bley jaunākā dokumentālā filma "Elfu dejas".

Doma uzņemt pozitīvu filmu par jauniešu dzīvi režisorei radās pēc tam, kad gada sākumā skatītāju atsaucību bija guvusi viņas dokumentālo filmu programma "Vai viegli augt".

Atšķirībā no iepriekšējām filmām, kurās tika risinātas smagas sociālas problēmas, jaunā filma "Elfu dejas" ir kā gaišs ceļojums, sekojot jaunas meitenes Adrijas meklējumiem. Gada garumā filmēšanas grupa sekoja Adrijas ceļojumam, nonākot mītiskā animācijas pasaulē, hipiju nometnē Karpatu kalnos un vecticībnieku procesijā Latgalē.

Bley filmas ideju atbalstīja Vācijas telekanāls "ZDF/3sat", iekļaujot to savā programmā "Meiteņu stāsti". Šajā programmā katru gadu četras režisores no dažādām pasaules valstīm veido dokumentālas filmas par 17 gadus vecām meitenēm. Šogad starp šīm režisorēm ir arī Bley un viņas stāsts par latviešu meiteni Adriju, stāstīja režisores pārstāve Kristīne Kušnere.

Lai nojauktu robežas starp fantāziju un realitāti, filmā tiek izmantota animācija, kuru ir izveidojusi jaunā māksliniece Inese Vēriņa. Savukārt muzikālo noformējumu filmai veidojis grupas "Pulsa efekts" perkusionists Dzintars Vīksna. Filmas montāžas režisore ir Agnese Ivane, bet skaņu režisors -- Eduards Čipots.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.