Latviešu filma "Mazie laupītāji" piedalīsies Eiropas Savienības filmu festivālā Otavā

Režisora Armanda Zvirbuļa filma "Mazie laupītāji" piedalās Eiropas Savienības filmu festivālos Toronto, Otavā un Vankūverā.

Šodien filma būs skatāma Kanādas galvaspilsētas jaunajiem skatītājiem, piedaloties 24.Eiropas Savienības filmu festivālā Otavā. Tālāk filmas ceļš vedīs uz Kanādas rietumkrastu, kur 5.decembrī tai varēs līdzi just Vankūveras kinomīļi.

Savukārt jau 24.novembrī ar Latvijas goda konsula Ontario provincē Imanta Purva gādību "Mazie laupītāji" priecēja skatītājus Toronto, kur filma piedalījās Toronto 5.ES filmu festivālā.

"Mazie laupītāji" ir Latvijas un Austrijas kopražojuma ģimenes spēlfilma.

Filmas scenārija autors ir Māris Putniņš. "Mazos laupītājus" veidojusi filmu studija "F.O.R.M.A.", kas skatītājiem jau pazīstama ar filmu "Ūdensbumba resnajam runcim".

Filmas "Mazie laupītāji" pamatā ir stāsts par ģimeni, kuru banka kredīta parādu dēļ izliek no jaunā dzīvokļa un kura spiesta patverties pie vecvecākiem laukos. Ģimenes bērni - piecgadīgais puika Robis un septiņgadīgā meitene Luīze -, nokļuvuši laukos, izplāno bankas aplaupīšanu, kas izraisa virkni interesantu un negaidītu notikumu.

Mazos laupītājus atveido Gustavs Voldemars Vilsons un Zane Leimane - meitene skatītājiem pazīstama kā jaunākā māsiņa no "Ūdensbumbas resnajam runcim". Bīstamo, bet komisko bankas apsargu lomās iejutās Artūrs Skrastiņš un Juris Žagars. Bankas direktora lomu atveidoja austriešu aktieris Karls Markovics. Tāpat jaunajā filmā piedalās Aija Dzērve, Imants Strads, Gunārs Placēns, Skaidrīte Putniņa un Gundars Āboliņš.

Karlu Markovicu latviešu skatītāji pazīst no iemīļotā seriāla "Komisārs Reksis", kurā viņš tēloja kriminālpolicistu, kurš strādāja kopā ar Mozeru. Starptautisku slavu aktierim pagājušogad atnesa Austrijas-Vācijas kopražojuma filma "Naudas viltotāji" ("The Counterfeiters"), kurā Markovics atveidoja galveno lomu.

Izklaide

NRA kopā ar LMT Viedtelevīziju aicina šodien, 6. jūlijā, no plkst. 11.00 sekot līdzi tiešraidei no 10. sarunu festivāla LAMPA skatuvēm DOTS, APGAISMO, UZZIBSNĪ, kā arī no Swedbank Ilgtspējas un Ziemeļsalas skatuvēm. Festivāla tiešraides šodien noslēgsies ar tradicionālo politiķu CEPIENU.