Krāslavā un Liepājā notiks tautas deju festivāls "Latvju bērni danci veda"

© Reinis Hofmanis F64

Atzīmējot Vispasaules bērnu aizsardzības dienu, šogad tautas deju festivāls "Latvju bērni danci veda" notiks divās pilsētas - 25.maijā Krāslavā un 1.jūnijā Liepājā, aģentūru LETA informēja Valsts izglītības satura centra (VISC) sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža.

Krāslavā pulcēsies 4500 dejotāji no 31 Latvijas novada un trīs pilsētām, savukārt Liepājā 3000 dejotāji no 29 novadiem un četrām pilsētām.

Festivāls noritēs divos līmeņos - ielu koncerti, uz kuriem var pieteikties ikviens deju kolektīvs, un noslēguma koncerts, kurā pilsētas/novadi demonstrē savas programmas, apvienojot vairākus kolektīvus un parādot savu radošo māku uzvedumu veidošanā. Neatņemama festivāla norise esot dalībnieku gājiens.

Ilgaža norāda, ka festivāla vēsture aizsākusies no neliela koncerta 1990.gadā Rīgā Mazajā Ģildē ar 22 kolektīvu un 600 dalībnieku piedalīšanos. Patlaban festivāls katru gadu notiek kādā no pilsētām un tajā piedalās vairāki tūkstoši mazo dejotāju. Tādējādi tiekot nodrošināta bērnu un jauniešu līdzdalība Dziesmu un deju svētku tradīcijas pārmantošanā un tautas kultūras vērtību apgūšanā.

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais