Rīgas ūdensapgādes muzejs atkal aicina apmeklētājus Muzeju naktī

Šā gada 18. maijā Muzeju nakts ietvaros durvis atkal vērs Rīgas ūdensapgādes muzejs.

Rīgas ūdensapgādes muzejs Muzeju nakts akcijā iesaistās kopš 2011.gada un apmeklētāju interese abos iepriekšējo gadu pasākumos bija pārsteidzoši liela – vairāk kā 1000 apmeklētāju.

Rīgas ūdensapgādes muzejs atrodas lieguma zonā – darbojošās pazemes ūdens sūkņu stacijas Baltezers teritorijā, tāpēc ikdienā apmeklētajiem pieejams vienīgi pēc iepriekšēja pieteikuma. Arī šogad, līdzīgi kā iepriekšējo gadu Muzeja nakts pasākumos, ikviens interesents ir aicināts izmantot iespēju un iepazīties ar Rīgas ūdensapgādes vēsturi gida pavadībā, kā arī brīvi apskatīt muzeja eksponātus, no kuriem unikālākie ir pagājušā gadsimta sākumā Rīgā ražotie tvaika ūdenssūkņi.

Ekskursijas pa muzeju gida pavadībā tiks organizētas katras stundas iesākumā. Pasākuma ietvaros SIA “Rīgas ūdens” laboratorijas speciālisti demonstrēs dažādu ūdens paraugu testēšanu, apmeklētājiem būs iespēja noskatīties prezentācijas par ūdens iegūšanas tehnoloģiskajiem procesiem, uzdot jautājumus SIA „Rīgas ūdens” speciālistiem, kā arī iesaistīties aktivitātēs muzeja pagalmā.

SIA „Rīgas ūdens” muzeja nakts pasākuma organizēšanu uztver ne vien kā iedzīvotāju iepazīstināšanu ar Rīgas ūdensapgādes vēsturi, bet arī kā lielisku iespēju tikties ar iedzīvotājiem un skaidrot ūdens kvalitātes un citus ar ūdensapgādi saistītus jautājumus.

18.maijā Rīgas ūdensapgādes muzejs būs atvērts no pulksten 18:00 līdz 01:00. Muzejs atrodas Ādažu novadā, Mazā Baltezera krastā, orientieris Rīgas – Tallinas šosejas 3.kilometrā norāde uz Rīgas ūdensapgādes muzeju.

Svarīgākais