Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Izklaide

Latvijas Nacionālajā teātrī uz skatuves atkal atdzīvosies "Lilioms"

© publicitātes foto

Latvijas Nacionālajā teātrī šodien plkst.18 pirmizrādi piedzīvos Ferenca Molnāra "Lilioms", kas tapis Edmunda Freiberga režijā, aģentūru LETA informēja teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Izrāde "Lilioms" Nacionālajā teātrī ir bijusi populāra pagājušā gadsimta 70.gados Alfreda Jaunušana režijā, un nu jau par leģendām kļuvuši tā laika Liliomi Ģirts Jakovļevs un Uldis Dumpis, savukārt Jūlijas lomā tajā laikā bija Astrīda Kairiša, Muškātne - Helēna Ramanova un Elza Radziņa.

Jaunajā "Lilioma" iestudējumā Lilioma lomā būs redzami aktieri Kaspars Dumburs un Ivars Kļavinskis.

"Atkal, atkal ir debesis pušu" ir ne tikai Nacionālā teātra himna ar leģendāro Imanta Kalniņa mūziku un Māra Čaklā vārdiem, bet arī Lilioma dziesma, kas aicina pacelties pāri ikdienas rūpēm un aizmirst vilšanās brīžus, klāstīja Rimšēviča.

Jaunajā izrādē lomas atveidos Inga Misāne-Grasberga, Agnese Kostigova, Marija Bērziņa, Madara Saldovere, Juris Hiršs, Juris Jope, Zane Jančevska, Daiga Gaismiņa, Mārcis Maņjakovs, Ainārs Ančevskis, Normunds Laizāns, Indra Burkovska, Rasma Garne, Arturs Krūzkops, Kaspars Aniņš, Voldemārs Šoriņš, Jānis Skanis, Uldis Norebergs, Sanita Pušpure, Mārtiņš Egliens, Egils Melbārdis, Uldis Dumpis, Ģirts Jakovļevs.