Mūzikas ierakstu recenzijas: Samanta Tīna - "Tagad esmu cita"

© Publicitātes foto

Dziedātājas Samantas Tīnas debijas albumā ir iekļautas 23 jau zināmas un arī dažas vēl nezināmas dziesmas, kas ierakstītas kopš Samantas uzvaras „O!Kartes akadēmijā” 2010. gada pavasarī.

Albumā ir visas dziesmas, kuras viņa izpildījusi Eirovīzijā („I Need A Hero” pat trīs dažādās versijās), dueti ar Rassell, Niku Matvejevu, Donu (slavenajā „Vecgada dziesmiņā”), Dāvidu Kalandiju Viktoru Zemgalu un citiem, pāris krievu valodā izpildīti gabali (arī „Gdje to daļeko”, ar ko viņa ieguva pirmo vietu starptautiskajā TV vokālistu konkursā „Slavjanskij bazar 2012”), arī jaunākas dziesmas kā, piemēram, „Virves dejotājs” utt. Īsumā – te ir viss, ko jebkad dziedājusi Samanta.

PAR. Samantas vokālās dotības ir nenoliedzamas, turklāt viņa tajās nepārtraukti pieliek – tas ir apsveicami. Izskatās, ka dziedātāja, kas bija pazīstama vien ar savu ugunīgo matu ērkuli, tiešām nolēmusi kļūt cita, un arī tas ir apsveicami. Albumā gan labākās šķiet kopdziesmas ar Rassell (šķiet, šī varētu būt Samantas īstā niša) vai arī roķīgais „Rock You Out” kopā ar „stompu” Džonu Savicki, nevis tagadējie gabali, bet nu – lai jau veicas!

PRET. „Atvainojiet, ka šajā albumā neievietoju savu pirmo brēcienu piedzimstot, dzejolīti, ko skaitīju zem eglītes bērnudārzā, kā arī dziesmu, ko dziedāju 9. klases izlaidumā – šie ieraksti bija noklīduši,” aptuveni tā varētu skanēt Samantas uzruna klausītājiem, ja vien viņa pati saprastu, kas īsti sabāzts šajā albumā. Izpildīt latgaļu tautasdziesmu „Auga, auga rūžeņa” viņai vispār vajadzētu aizliegt ar likumu, bet tā te dižojas ar pirmo numuru. Tāpat nav saprotams, kāpēc Samanta izvēlējusies šādu cietējas tēlu, kas spilgti personificējās jau Eirovīzijas nacionālajā atlasē, bet nu ir vēl trakāk. „Atceries kā pirmo reizi mani noskūpstīji/Atceries kā tas salauza manu sirdi,” suicidālā tonī dzied tikai 24 gadus jaunā meitene. Ja tā turpināsies, 25 gadu jubilejā viņas mīļākā dziesma būs „Pār kapiem laižas melna vārna/Un žēli ķērc – nav vērts, nav vērts”...

Svarīgākais