Bībers kļūst par slikto zēnu

© news.yahoo.com

19 gadus vecā kanādiešu popdziedātāja Džastina Bībera vārds aizvien biežāk tiek pieminēts nevis mūzikas, bet gan skandalozu izlēcienu kontekstā.

Domstarpības ar mediju pārstāvjiem, nicinoša un augstprātīga attieksme pret apkārtējiem, zvaigznēm raksturīgā nevīžīgā attieksme pret savu pienākumu pildīšanu, un nu arī iespējama kriminālvajāšana par uzbrukumu kaimiņam – rodas iespaids, ka Dž. Bībers jau kļuvis par popmūzikas slikto zēnu.

Ziņu aģentūra AP trāpīgi norāda, ka šajā pavasarī Dž. Bībera vārds no mūzikas izdevumiem stabili pārceļojis uz dzeltenās preses žurnāliem un interneta vietnēm – un pie tā vainojams pats kanādiešu dziedātājs, kura turnejas Believe Eiropas daļa izvērtusies par nebeidzamu skandālu virkni. Taču lielākā problēma ir tā, ka dziedātāja nesavaldīgā uzvedība jau sāk robežoties ar likumu pārkāpšanu.

Pagājušās nedēļas sākumā Dž. Bībers, lai mazliet atpūstos, uz pāris dienām ieradās Losandželosā, un šī vizīte var beigties ar skaļu tiesas procesu – dziedātāja kaimiņš (48 gadus vecs cienījams biznesmenis) paziņojis, ka Dž. Bībers viņam iespļāvis sejā un piedraudējis nogalināt. Šādu dziedātāja reakciju izraisījis fakts, ka kaimiņš viņam atļāvies aizrādīt par pārlieku pārgalvīgu braukšanu pa dzīvojamo rajonu, kur pie savrupmājām rotaļājas daudz bērnu. Losandželosas apgabala šerifa biroja izmeklēšanas rezultāti, uz kuriem atsaucas ziņu aģentūra ANI, liecina, ka Dž. Bībers nule kā saņēmis savu jauno Ferrari un automašīnu izmēģinājis turpat pie mājas, pa nelielajām ieliņām šaudoties ar ātrumu vairāk nekā 150 km/h. Par kaimiņu, kurš ieradies pie viņa mājās, lai paustu savu sašutumu par šādu uzvedību, jaunais dziedātājs tikai paņirgājies un licis apsardzei viņu izraidīt no sava īpašuma. «Vācies prom no šejienes, ja ne, es tevi nogalināšu,» kaimiņam paziņojis Dž. Bībers un, lai nodemonstrētu savu attieksmi, iespļāvis viņam sejā. Interneta ziņu vietne TMZ.com vēsta, ka Dž. Bīberam jau iepriekš bijušas domstarpības ar kaimiņiem, kuri sūdzējušies par viņa savrupmājā notiekošajām skaļajām ballītēm, kas tiekot organizētas gan tad, kad Dž. Bībers ir savā īpašumā, gan tad, kad viņa tur nav. Uzskata, ka jau tuvākajās dienās Dž. Bīberam varētu izvirzīt apsūdzības par uzbrukumu un draudēšanu. Ja šāds tiesas process patiešām notiks, kanādiešu zvaigznei jārēķinās, ka nāks gaismā arī visi iepriekšējie grēki – sākot ar regulāru ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu un soda naudu nemaksāšanu un beidzot ar demonstratīvu marihuānas kūpināšanu un vairākkārtējiem uzbrukumiem dzeltenās preses fotogrāfiem.

«Bībers ir kļuvis pārāk nesavaldīgs,» norāda AP, atgādinot arī par daudzajiem incidentiem, kuri notikuši Eiropas turnejas laikā. Vienu no paredzētajiem koncertiem O2 arēnā Londonā kanādiešu popzvaigzne uzsāka ar gandrīz divu stundu nokavēšanos – ņemot vērā vēlo vakara stundu, daudzi pusaudži savu elku tā arī nesagaidīja, jo vecāki jau bija aizveduši viņus mājās. Pēc cita koncerta Londonā Dž. Bībers aizkulisēs zaudēja samaņu un tika nogādāts slimnīcā, kur nekavējoties uzsāka skaļu strīdu ar fotogrāfu. Pārpūles dēļ Dž. Bībers atcēla koncertu Lisabonā, taču atpūtās samērā oriģinālā veidā – devās uz kādu no Londonas klubiem, kur sarīkoja kārtējo skandālu ar mediju pārstāvjiem. Parīzē Dž. Bībera komandai esot trakulīgās uzvedības dēļ palūgts atstāt vienu no greznākajām viesnīcām. Lodzā viņš pārsteidza lidostas darbiniekus ar to, ka mīnus 10 grādu salā klīda pa lidostu bez krekla, bet pagājušonedēļ Minhenes lidostā muitnieki nav ļāvuši Vācijā ievest Dž. Bībera mērkaķīti, kuram nebija nokārtoti sanitārie dokumenti, – šķiet, dziedātājs vadās pēc devīzes Ne dienu bez skandāla.

Donijs Vālbergs no New Kids On The Block un Niks Kārters no Backstreet Boys, kuri arī kļuva pasaulslaveni pusaudžu vecumā, sarunā ar AP norāda, ka, diemžēl šāds ir jauno zvaigžņu liktenis, jo viņiem tiek pievērsta ārkārtīgi liela uzmanība, turklāt jauniešiem nākas izjust milzīgu spiedienu no mūzikas industrijā iesaistīto ļaužu puses. «Bībers pieļauj tās pašas kļūdas, ko jebkurš cits, viņš, tāpat kā citi viņa vecuma jaunieši, mēģina sev atklāt pasauli, bet nelaime ir tāda, ka katru viņa soli uzrauga 50 paparaci,» skaidrojis D. Vālbergs. Savukārt N. Kārters piebilst, ka dot kādus padomus Dž. Bīberam ir bezjēdzīgi – to viņš zina pēc savas pieredzes. «Viņš darīs to, ko pats gribēs. Ar mani tajā vecuma bija tas pats – es jutos varens un neieklausījos nevienā,» saka N. Kārters.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais