Bērni vāks ziedojumus Carnikavas baznīcas atjaunošanai

Carnikavas baznīcā Siguļos 1. decembrī notiks pasākums, kura laikā Carnikavas speciālās internātpamatskolas audzēkņi vāks ziedojumus baznīcas atjaunošanai.

Jaunieši un bērni ar īpašām vajadzībām uzņēmušies palīdzēt atdzimt dievnamam kā garīgo un kultūras vērtību centram.

Carnikavas speciālā internātpamatskola atrodas blakus baznīcai, tādēļ pedagogu un audzēkņu acu priekšā notiek pārvērtības, kuru realizētāji vēlas būt arī viņi. Bērni un jaunieši skolā apgūst arodizglītību - zēni galdniecību, sākot no koka karotēm līdz mēbelēm, bet meitenes - mājturību, kur cita starpā apgūst pavāra palīga profesiju. Tādēļ pamatota ir audzēkņu pārliecība, ka viņu kopējais ieguldījums varētu būt ievērojams.

Skolēni uzņēmušies veicināt dievnama atdzimšanu un aicina apkārtējos un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus palīdzēt viņiem popularizēt savu ideju un ziedojumu vākšanu.

Carnikavas baznīca ir vairāk nekā 280 gadus veca un patlaban ir vienīgā koka baznīca Vidzemes jūrmalā, kas padomju laikā pieredzējusi demolēšanu un pārtapšanu par elektroiekārtu noliktavu.

Carnikavas draudze un draudzes mācītājs Gundars Bērziņš apņēmušies baznīcu atjaunot un jau daudzus gadus neatlaidīgi pie tā strādā. Pašvaldība izveidojusi baznīcas atjaunošanas iniciatīvas grupu, tādējādi apliecinot arī savu interesi baznīcas atjaunošanā, kas ar laiku varētu izveidoties par Carnikavas novada Gaujas un Siguļu ciema iedzīvotāju kultūras centru un būtu arī nozīmīgākais kultūrvēsturiskais objekts novadā.

Pasākumā varēs iegādāties audzēkņu darbus, kurus tie izgatavojuši kopā ar saviem pedagogiem, bet iegūto naudu skolēni ziedos baznīcai. Audzēkņi sagatavojuši arī nelielu koncertu.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais