Viesnīcām arvien mazāk darba; Latviju vairs neapmeklē pat kaimiņi un "bēdīgi slavenie" briti

Šā gada trešajā ceturksnī Latvijas viesnīcās, kempingos un citās tūrisma mītnēs atpūtušies 411,1 tūkstotis viesu, kas ir par 31% mazāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā.

Par to liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

No visiem viesnīcu klientiem 30% viesu bija Latvijas iedzīvotāji, bet 70% - ārzemnieki. Tādējādi ārzemju viesu skaits ir sarucis par 24%. Visvairāk ir samazinājies tūristu skaits no Lielbritānijas - par 41,5%, un Lietuvas - par 39,7%.

No kopējā apkalpoto ārzemju viesu skaita 71% tika uzņemts Rīgā, 11% - Jūrmalā. Savukārt Latvijas iedzīvotāji visvairāk bija apmetušies Rīgā - 25%, Ventspilī - 11%, Liepājā - 10% un Jūrmalā - 7%.

Tiesa, neraugoties uz kritumu nozarē, šā gada trešajā ceturksnī Latvijas tūristu mītnēs bija pieejami 14,7 tūkstoši numuru, kas ir par 8% vairāk nekā pērn.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais