Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Izklaide

"PeR" Eirovīzijā uzvarējuši tikai par 85 balsīm

© F64

Ar grupas "PeR" uzvaru 16. februāra vakarā Ventspilī noslēgusies Eirovīzijas Nacionālā atlase: uz starptautiskā konkursa skatuves Malmē 16. maijā skanēs dziesma „Here we go”. Latvijas Televīzija atklāj balsošanas rezultātus visās „Dziesmas 2013” kārtās: gan abos pusfinālos, gan finālā un superfinālā.

Eirovīzijas superfinālā žūrija katrai dziesmai piešķīra punktus kā iepriekš. Tāpat kā finālā, arī skatītāju telefona zvani un īsziņas dziesmas sarindoja noteiktā secībā, piešķirot vietu (1-3). Kopvērtējumu veidoja skatītāju un žūrijas piešķirtie punkti (50% : 50%). Ja sasummētais punktu skaits veidoja neizšķirtu rezultātu, tad priekšroka tika dota skatītāju favorītam.

Fināls 16. februārī LTV 1 ēterā tradicionāli risinājās divos posmos – finālā un superfinālā. Tajā žūrija katrai dziesmai piešķīra punktus no 1 līdz 12 (1.vieta -1 punkts, 2.vieta – 2 punkti u.t.t.) kas noteica vietu Arī skatītāju telefona zvani un īsziņas dziesmas sarindoja noteiktā secībā, piešķirot vietu un punktus (1-12). Kopvērtējumu veidoja skatītāju un žūrijas piešķirtie punkti (50% : 50%). Ja sasummētais punktu skaits veidoja neizšķirtu rezultātu, tad priekšroka tika dota skatītāju favorītam.

Dziesmas finālā un superfinālā vērtēja žūrija šādā sastāvā: mūzikas videoklipu režisore – Aija Strazdiņa, dziedātāja un vokālā pedagoģe – Vineta Elksne, LTV kultūras un mūzikas raidījumu producente – Ieva Rozentāle, "Labvēlīgā tipa" dziesmu līdzautors un producents – Ģirts Lūsis, žurnālists Sandris Vanzovičs, mūziķi – Kārlis Auzāns, Jānis Stībelis, Valters Pūce, kā arī mūziķis no Igaunijas – Otts Leplands.

Nr. Dziesmas nosaukums / izpildītājs Žūrijas vērtējums (punktu summa / vieta) Skatītāju vērtējums (balsis / vieta) Kopvērtējums (punktu summa / vieta)
1.

I Am Who I Am/Marta Ritova

20 / 2 3318 / 3 5 / 3
2.

Here We Go  / “PeR”

11 / 1

6289 / 1

2 / 1

3.

I Need a Hero / Samanta Tīna

23 / 3 6204 / 2 5 / 2

Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālo atlasi Latvijas Televīzija arī šogad organizē sadarbībā ar ilggadējiem sadarbības partneriem – Ventspils pilsētu un Ventspils attīstības aģentūru, kuri jau trīspadsmito gadu sniedz neatsveramu atbalstu Starptautiskā dziesmu konkursa rīkošanā, kas ir tik nozīmīgs Latvijas mūziķiem un visai sabiedrībai.

2013.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Starptautiskais fināls notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Pusfināli paredzēti 14. un 16. maijā, bet fināls – 18. maijā. Latvija startēs otrajā pusfinālā 16.maijā.