Sākas biļešu pārdošana uz spēlfilmu "Pasažieri"

No šodienas kinoteātrī Cinamon sākas biļešu pārdošana uz jauno latviešu pilnmetrāžas spēlfilmu "Pasažieri". Pirmie 500 kino apmeklētāji dāvanā saņems filmas plakātu.

Filmas oriģināllugas autors ir Krievijā pazīstams dramaturgs Viktors Slavkins, bet latviešu adaptācijas autors - Pauls Bankovskis. Filmā galvenās lomas tēlo mūziķis - grupas "Borrowa MC" solists Aigars Runčis, salona "BBBinija" īpašniece Binnija Ārberga, reklāmas studijas “Tantuki Production" radošais vadītājs Guntis Krivms, kurš pazīstams plašākai publikai arī kāTV3 filmu ierunātājs un mūziķis. Aktieris Enriko Avots, kurš darbojas teātrī "Kabata", gan LTV1 televīzijas raidījumā "Kas te? Es te!", aktrise Ieva Āva, kura iepriekš strādājusi dažādos kino projektos - J. Streiča filmā "Rūdolfa mantojums", LTV seriālā "Neprāta Cena" un šobrīd mācās Latvijas Kultūras akadēmijā.

"Mans Operators - Kaspars Braķis mani uzrunāja kādā pavasara naktī - teātrī, kur mēs pie blakus gadiņiem svinējām izrādes pirmizrādi! Viņš vienkārši pienāca pie manis un savā raksturīgajā mierā jautāja, vai nevēlos filmēties filmā! Pēc neilgas, dažu sekunžu pauzes piekritu. Par to, ka esmu apstiprināta lomai uzzināju guļot Barselonas pludmalē un tad šis prieks man šķita tāls un utopisks, jo, kā zināms, Latvijā kino ir vai nu 10 minūšu vai 15 minūšu garš. Tāpēc lūdzu producentei Laimai Freimanei atsūtīt man scenāriju, lai pirms piekrist filmēties zinātu vai nav kādi man nepieņemami momentiņi. Ak, cik es biju jocīga!

Filmēšanās dienas bija kā maza dzīvīte manā lielajā dzīvē. Viss cits zaudēja vērtību, krāsu, smaržu, nozīmi... Atziņas - ļoti, ļoti gribās vēl šo dzīvīti...", tā Binnija.

Izklaide

Īsi pirms došanās rudenī plānotajā akustiski romantiskajā koncerttūrē “Vēstule  Tev”, Samanta Tīna izdevusi dziesmu “Nav nevienas saules”, kas ir “smeldzīgs stāsts par abpusēju mīlestību, kam liktenis nav lēmis būt.” Singlam tapis arī atbilstošu noskaņu veidojošs liriku videoklips.