Šovakar pēdējo reizi skatāma izrāde "Mazais Eijolfs"

Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē šovakar pēdējo reizi tiks izrādīta Henriha Ibsena ģimenes drāma "Mazais Eijolfs".

Izrādi veidojuši režisors Felikss Deičs, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Ieva Kundziņa. Lomās: Ivars Puga, Ināra Slucka, Daiga Kažociņa, Egils Melbārdis, Māra Zemdega.

Viena no noslēpumainākajām lielās klasikas lugām, kurā starp pieaugušo dzīves peripetijām salūzt kāda bērna dzīve. Mazais Eijolfs ir iedomāts šķērslis mīlestībā savai mātei un vienlaikus šīs mīlestības ķīla savam tēvam. Ģimenē ar bērnu šie pieaugušie neprot dzīvot, un viņu attiecībās, kā jau klasikas lugā, iesaistās arī trešās personas. Kad bērna vairs nav, visi ir gatavi sākt dzīvot no jauna – labāk, citādāk. Bet jautājums, vai tas maz ir iespējams, paliek. Visticamāk, vēl ilgi pēc lugas beigām.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.