Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide

Mūzikas ierakstu recenzijas: "Rebel Riot" - "Destructive Chaos"

© Publicitātes foto

Pirmoreiz Latvijas Mūzikas ierakstu „Gada balvu” nomināciju sarakstā iekļauta arī metālmūzika, taču dīvainā kārtā iesniegto darbu skaitā nav šī diska – „Rebel Riot” nu jau otrā ripuļa.

Jāatgādina, ka tas tika prezentēts visai nopietnā pasākumā, proti, akurāt Lāčplēša dienā pirms pašiem vācu megahārdrokzauriem „Accept”. CD ar tajā iekļautām astoņām dziesmām ierakstīts Valmierā, “Hodila Records” studijā, un ir iegādājams ar grupas oficiālās mājas lapas www.rebelriot.com starpniecību. „”Rebel Riot” savā spēlētajā mūzikā turpina sakausēt agrīnā blūza, klasiskā džeza, rockabilly un smagā metāla ietekmes, radot unikālu un enerģisku smago rokenrolu, kas ļāvis iegūt atpazīstamību kā vienai no ievērojamākajām jaunajām grupām ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņu valstī Lietuvā,” vēsta mūziķi, kuri, spriežot pēc šī ziņojuma, ar mazvērtības kompleksiem neslimo, bet ar realitātes izjūtu gan. Jāatgādina, ka „Rebel Riot” debijas albums „Make A Mess” tika izdots 2010. gadā.

PAR. Jau pēc debijas albuma iznākšanas apskatnieks vēstīja, ka šī grupa ir šā brīža latvju „hard & heavy” topa pirmajā vietā – daļēji tāpēc, ka citi ir pārāk slinki, lai radītu kaut ko paliekošu, daļēji tāpēc, ka „Rebel Riot” tiešām izpilda kvalitatīvu metālmūziku. Labākā dziesma – „Brains Wired Up”, ko nebūtu kauns atrādīt arī 80. gadu „hard & heavy” pazinējiem, no kuriem lielākā daļa jau ir ar sirmām bārdām. Starp citu, šī auditorija, cik tas bija novērojams „Accept” koncertā, „rebelus” uztver ļoti atzinīgi. Un ir jau arī par ko.

PRET. Lai gan pie producenta pults ir sēdējis Lomiks (Ģirts Laumanis), šo nevarētu saukt par viņa labāko darbu: te prasās kārtīgāks mauciens, lai skaņa būtu sīvāka, smagāka, kompresētāka. No „Destructive Chaos” vēdī prastums, kam gan, protams, galvenais iemesls ir tas, ka „Rebel Riot” nav ne „Accept”, ne „Judas Priest”, ne pat „Kiss” – atmiņā paliekošu dziesmu radīšanai viņiem (pagaidām?) zarna ir par tievu.