Latvijas Nacionālā opera atzīmēs 90. jubileju

22. decembrī ar vērienīgu koncertu Latvijas Nacionālā opera atzīmēs 90. jubileju.

Koncertā piedalīsies LNO operas un baleta solisti, orķestris, koris, kā arī īpašie viesi. Koncerta programmā: ārijas un ansambļi no Riharda Vāgnera, Riharda Štrausa, Jāņa Mediņa, Šarla Guno, Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Volfganga Amadeja Mocarta, Leo Delība, Vinčenco Bellīni un Gaetāno Doniceti operām, fragmenti no baletiem "Bahčisarajas strūklaka", "Tango plus", "Gulbju ezers", "Riekstkodis", "Korsārs", "Anna Kareņina", "Bīstamie sakari", "Smilšuvīrs" un Grand Pas de Deux, kā arī Raimonda Paula mūzika Artura Maskata aranžējumā.

Koncertā piedalīsies: īpašie viesi - Raimonds Pauls, Inese Galante, Irēne Teorina, Inga Kalna, Irena Milkevičūte, Kristīne Opolais, Marina Rebeka, Asmika Grigorjana, Pritija Jende, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Pāvels Černohs, Ains Angers; LNO operas solisti - Aira Rūrāne, Sonora Vaice, Inga Šļubovska, Kristīne Gailīte, Kristīne Zadovska, Samsons Izjumovs, Andris Ludvigs, Jānis Apeinis, Krišjānis Norvelis; LNO baleta solisti - Jūlija Gurviča, Elza Leimane, Baiba Kokina, Sabīne Guravska, Juka Mijake, Rita Lukašēvica, Aleksejs Avečkins, Raimonds Martinovs, Sergejs Neikšins, Arturs Sokolovs, Zigmārs Kirilko, Ringolds Žigis. Pie diriģenta pults stāsies - Mariss Jansons, Aleksandrs Viļumanis, Modests Pitrens, Farhads Stade, Mārtiņš Ozoliņš, Normunds Vaicis.

"Kopš LNO atgriešanās Baltajā namā pēc restaurācijas, sekojot operas un baleta mākslas laikmetīgajai attīstībai citur pasaulē, par mērķi esam izvirzījuši veidot izrādes, kurās augsti profesionāls muzikālais izpildījums būtu apvienots ar savdabīgu režiju un vizualitāti. Šodien varam teikt, ka šis mērķis ir realizēts un LNO ir kļuvusi ne tikai par nozīmīgu Latvijas kultūras dzīves centru, bet arī par vērā ņemamu lielumu starptautiskajā operteātru apritē. LNO ir izaudzinājusi daudzus māksliniekus, kas šobrīd dzied un muzicē uz pasaules labākajām skatuvēm. Jubilejas koncerts liecinās par mūsu mākslinieku augsto līmeni, kā arī pulcēs mūsu spilgtākos viesus," uzsver LNO direktors Andrejs Žagars.

Svarīgākais