Latviešu īsfilma iegūst pirmo vietu festivālā Nīderlandē

Jauno filmu mākslinieku Ginta Amoliņa, Zigmunda Ziemeļa un Riharda Olmaņa radītā īsfilma "Ivo" ieguvusi pirmo vietu starptautiskajā INCHES rīkotajā īsfilmu festivālā, kas šogad notika Nīderlandes pilsētā Leidenē.

"Savu īsfilmu vēlējāmies veidot pēc klasiskajām tradīcijām - ar filmēšanas grupu, aktieriem, taču mums nebija līdzekļu. Nācās iztikt ar to, kas bija atrodams mājās un tās apkārtnē," par savu pirmo pieredzi Stop-motion plastilīna animācijas žanrā stāsta Rihards Olmanis.

Organizācijas INCHES (International Network on Children’s Health, Environment and Safety) rīkotais festivāls šogad svinēja desmito jubileju. Konkursa ideja bija atgādināt, cik veselīgā vidē aug bērni. Kopumā tika iesūtītas 60 īsfilmas, no kurām tika izvēlētas divas labākās. Kategorijā līdz piecām minūtēm uzvaras laurus plūca latviešu veikums.

Īsfilma ir stāsts par mazu zēnu vārdā Ivo, kurš spēlējoties nonāk jaukā klajumā. Noguris no saviem ikdienas piedzīvojumiem, Ivo smaidīgs laižas miegā. Sapņojot zēns pat nenojauš, ka ap viņu sākas murgs.

Svarīgākais