Līgatnes zvēriem šoruden savākti 4800 kilogrami zīļu

Vislatvijas ozolzīļu talkas noslēguma pasākumā, aktīvi iesaistoties kā skolām, tā ģimenēm, ir izdevies savākt 4800 kilogrami ozolzīļu.

Noslēguma pasākumā tika apbalvoti ozolzīļu vākšanas rekordisti. Pimo vietu un četras biļetes ceļojumam ar TALLINK ieguva sākumskola no Jūrmalas - "Taurenītis", kas savāca 184 kg ozolzīļu. Papildus zīlēm sākumskolas audzēkņi sagatavojuši zīmējumus un vēlējumus LDT iemītniekiem.

Otrā vieta un iespēja diviem skolēniem lidot AERODIUM vēja tunelī tika piešķirta Limbažu 3. vidusskolai, kas savāca tikai par 1,2 kilogramiem mazāk kā pirmās vietas ieguvēji- 182,8 kg ozolzīļu.

Trešās vietas ieguvēji bija Lapiņu ģimene, savācot 129,5 kg ozolzīļu. Par to balvā čaklā ģimene saņēma iespēju atpūsties piecu cilvēku ģimenei rehabilitācijas centrā "Līgatne" no Līgatnes novada domes.

Līgatnes dabas taku pārstāvji izsaka milzīgu pateicību visiem atbalstītājiem un tiem, kas iesaistījās Vislatvijas ozolzīļu talkā, savācot LDT iemītniekiem ozolzīles visai ziemai!

Īpaša pateicība- Valdim Krūmiņam, no Ādažiem, kurš jau no septembra LDT dzīvniekiem salasījis 300kg ozolzīļu, taču nevēlējās piedalīties rekorda uzstādīšanā, Veikalam "Gandrs" no Dzegužkalna, kas pēc savas iniciatīvas savāca 50,48kg ozolzīļu, citiem labdariem un skolām, ģimenēm, kas aktīvi vākuši ozolzīles un nogādājuši tās Līgatnes dabas takās ārpus Vislatvijas ozolzīļu talkas ietvariem.

Paldies Latvijas dabas muzejam, kurš uzņēma talkas dalībnieku savāktās ozolzīles savās telpās. No Latvijas dabas muzeja atvesti 1170 kilogrami ozolzīļu.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais