Vecrīgā šovakar notiks Helovīna gājiens

© Scanpix/AFP

Šovakar plkst.19.00 ar ķirbju lāpu gājienu un ar bruņinieku turnīru Vecrīgā notiks desmitais tradicionālais karnevāls par godu Visu Svēto dienai

Visu Svēto dienas priekšvakars Rīgā tiek svinēts kopš 1995.gada. Sešpadsmit gadu laikā šie svētki ir kļuvuši par savdabīgu visas Vecrīgas mēroga jauniešu burziņu, nra.lv informēja interaktīvais improvizācijas teātris "Drakons".

Kopš 1998.gada svinēšana no klubiem, restorāniem un kafejnīcām ir pārcēlusies uz pilsētas ielām kā karnevāla-masku balles gājiens. Kā jau pienākās īstam karnevālam-masku ballei tajā piedalās visdažādākās maskas un tērpi: elfi un zombiji, vampīri un bruņinieki, velni un laumas.

Rīgas Helovīna īpatnība ir ikgadējais lāpu gājiens, kas sākas Bastejkalnā, un laiku pa laikam apstājas dažādās vēsturiski nozīmīgās Vecrīgas vietās, lai izspēlētu īsas improvizētas scēnas. Doma laukumā notiek neliela divkauju sērija, kurā tiek izmantoti plastmasas zobeni un citi butaforiski ieroči.

Gājiens beidzas bruņinieka Rolanda pieminekļa pakājē, kura zobena smaile tradicionāli tiek uzskatīta par pilsētas centru.

Karnevāla gājienu tradicionāli organizē interaktīvais improvizācijas teātris "Drakons".

Gājiens iesāksies 31.oktobrī plkst.18.45 ar dalībnieku pulcēšanos Bastejkalnā, startēs plkst.19.15 un beigsies plkst.20.00 pie bruninieka Rolanda pieminekļa Rātslaukumā.

Izklaide

Latvijas Radio 1. studijā rudens koncertsērijā “Art of Riga Jazz” 8. novembrī uzstāsies poļu-kanādiešu pianiste Aleksandra Streliski, kura tiek uzskatīta par modernās klasiskās mūzikas celmlauzi. Viņas minimālistiskā, emocionālā mūzika savaldzinājusi klausītājus visā pasaulē, kā arī guvusi kritiķu atzinību un komerciālus panākumus.

Svarīgākais