Zviedrijas princese Madlēna gatavojas kāzām

© Scanpix

Nākamvasar Zviedrijā atkal gaidāmas karaliskās kāzas – karaļnams oficiāli apstiprinājis 30 gadus vecās princeses Madlēnas un 38 gadus vecā finansista Kristofera O’Nīla saderināšanos.

Gandarījumu par princeses izvēli pauduši viņas vecāki – karalis Karls XVI Gustavs un karaliene Sofija, bet zviedru dzeltenos medijus interesē, vai K. O’Nīls nolūkā iegūt hercoga titulu nolems atteikties no ASV un Lielbritānijas pilsonības, pieņemot Zviedrijas pavalstniecību.

Ir pagājis tikai mazliet vairāk par diviem gadiem, kopš tika atsaukta Madlēnas iepriekšējā saderināšanās ar advokātu Jonasu Bergstrēmu, kurš viņu bija krāpis. Nesenā intervijā Dagens Industri princese atzinusi, ka tas jau tāpat bijis grūts periods viņas dzīvē, ko vēl sarežģītāku padarījusi mediju milzīgā interese par saderināšanās atsaukšanas apstākļiem. Tas arī bijis viens no iemesliem, kādēļ Madlēna 2010. gada aprīlī devās uz Ņujorku, lai strādātu savas mātes 1999. gadā nodibinātajā labdarības organizācijā World Childhood Foundation. Un tieši Ņujorkā viņa iepazinusies ar savu jauno izredzēto – miljonāru K. O’Nīlu, kurš ir partneris investīciju kompānijā Noster Capital.

Pirmās ziņas par viņu attiecībām medijos parādījās 2011. gadā, kad kāds zviedru tūrists pāri bija nofotografējis vakariņojam vienā no Centrālparka restorāniem. Šā gada sākumā karaļnams apstiprināja, ka Madlēna kopš pērnā gada novembra dzīvo kopā ar K. O’Nīlu, bet maijā viņš jau piedalījās Madlēnas vecākās māsas, princeses Viktorijas meitiņas Estelles kristībās. Ņemot vērā etiķeti, K. O’Nīlam netika ļauts ceremonijā atrasties blakus savai izredzētajai – viņš bija Madlēnas brāļa, prinča Karla Filipa draudzenes Sofijas Helkvistas pavadonis.

Oktobra sākumā K. O’Nīls beidzot bildinājis draudzeni, pirms tam, kā jau tas pieņemts, saņemot karaļa atļauju. «Tas bija ļoti romantisks un intīms bildinājums, kura detaļas mēs nevēlētos atklāt,» pagājušonedēļ sacījusi princese. Intervijā, kas publicēta karaļnama oficiālajā mājaslapā, Madlēna stāstījusi, ka izjūtot nepieredzētu «dvēseļu saderību» ar savu līgavaini. «Mēs abi esam ļoti, ļoti laimīgi un gandarīti. Šī mums ir īpaša diena,» viņa piebildusi. Savukārt K. O’Nīls atzinis, ka jau sen domājis par savas draudzenes bildināšanu, taču gribējis tai izvēlēties piemērotāko brīdi, kas nu ir pienācis. Bet karaļnama viedokli īsi un lakoniski paudusi karaliene Sofija: «Princese ir ļoti laimīga, un mēs, pārējie, tāpat. Viņš ir ikvienas sievasmātes sapnis.»

The Local raksta, ka K. O’Nīls ir dzimis Londonā, bērnībā mācījies prestižā privātskolā Šveicē, bet vēlāk studējis Bostonas universitātē un Kolumbijas universitātes biznesa skolā. Viņa aizraušanās esot slēpošana, teniss un golfs. K. O’Nīls jūt līdzi Londonas futbola komandai Chelsea, taču lieliski orientējoties arī literatūrā un mūzikā. Protams, karaļnama mājaslapā publicētajā intervijā viņš bārstījies ar komplimentiem Zviedrijai, tās iedzīvotājiem, savas izredzētās ģimenei. Zviedru medijiem gan izdevies noskaidrot, ka tā nav tikai tukša runāšana, – K. O’Nīls patiešām cenšoties apgūt zviedru valodu. Pagaidām gan nav skaidrs, vai viņš varēs pretendēt uz hercoga titulu, – lai tas notiktu, viņam jāatsakās no ASV un Lielbritānijas pilsonības. The Local piebilst, ka pagaidām kāzu datums nav noteikts, taču saderinātie jau devušies atpakaļ uz Ņujorku, kur dzīvos vismaz līdz kāzām. Atšķirībā no vecākās māsas Madlēna nav tik ļoti iesaistīta karaļnama rīkotajās ceremonijās.

«Tās ir lieliskas ziņas karaliskajai ģimenei. Nekas tās tēlu neuzlabo tik lieliski kā karaliskās kāzas. Pēdējā laikā medijos bijusi tikai negatīva attieksme pret ģimeni – dažāda baumošana, šausmīgi attēli, kuriem nav nekā kopīga ar patiesību. Ir jauki, ka tagad nāksies gatavoties kāzām,» sarunā ar interneta ziņu vietni sacījis karaliskās ģimenes pazinējs, izdevuma Kungliga Magazine redaktors Rodžers Lundgrēns. Karaļa reputāciju pabojājuši apgalvojumi, ka viņš bijis neuzticīgs karalienei, apmeklējis striptīza klubus, uzturējis kontaktus ar organizētās noziedzības pārstāvjiem.

Svarīgākais