Rīga šoziem riskē palikt bez publiskajām slidotavām

© skatiens

No šodienas "Lido" atpūtas centrā, Krasta ielā, darbu sāks publiskā slidotava, taču kopumā Rīga šoziem riskē palikt teju vispār bez slidotavām.

Pašlaik Rīgas pašvaldībā vēl neesot saņemti priekšlikumi slidotavu izveidošanai un arī pilsētas izpilddirektoram šādi priekšlikumi pagaidām neesot iesniegti.

Pagājušajā ziemā budžeta samazināšanas dēļ Rīgas domes finansētu slidotavu galvaspilsētā nebija. Pašvaldības finansējuma saņemšanai tika pieteiktas četras slidotavas - Uzvaras parkā, Esplanādē, reģionālajā sporta centrā "Sarkandaugava" un pie "Arēnas Rīga", tomēr konkurss slidotavu izveidošanai tā arī netika izsludināts, jo pašvaldība nolēma līdzekļus nepiešķirt.

Pēdējos gados publiskās slidotavas vairākās pilsētas vietās nodrošināja uzņēmums SIA "Ionica". Uzņēmuma projektu vadītājs Sandis Misiņš atzina, ka šoziem, visticamāk, uzņēmums nenodrošinās nevienu no jau ierastajām lielajām publiskajām slidotavām, jo nav finansējuma.

"Publisko slidotavu ierīkošana šogad bija iecerēta Doma laukumā un bijušā Rīgas Tehniskās universitātes laboratorijas korpusa vietā. Patlaban ir bijušas mutiskas sarunas par slidotavu līdzfinansēšanu, taču nekādas atbildes vēl nav saņemtas, kas pierāda, ka visiem ir pienākusi krīze," sacīja Misiņš.

Šoziem publiskā slidotava nebūs arī pie Olimpiskā sporta centra un pie tirdzniecības parka "Alfa".

Tirdzniecības parka "Alfa" direktors Zigmunds Vīķis skaidroja, ka slidotavas šogad pie "Alfas" nebūs, jo ledus laukuma uzturēšanas izmaksas ir samērā lielas un pēdējo gadu pieredze arī citviet Rīgā rāda, ka interese par šāda veida izklaidi samazinās.

Izklaide

Latvijas Radio 1. studijā rudens koncertsērijā “Art of Riga Jazz” 8. novembrī uzstāsies poļu-kanādiešu pianiste Aleksandra Streliski, kura tiek uzskatīta par modernās klasiskās mūzikas celmlauzi. Viņas minimālistiskā, emocionālā mūzika savaldzinājusi klausītājus visā pasaulē, kā arī guvusi kritiķu atzinību un komerciālus panākumus.

Svarīgākais