Kino "Rīga" uz lielā ekrāna varēs vērot Džuzepes Verdi operu "Otello"

20. novembrī plkst.19.00 kino "Rīga" uz lielā ekrāna varēs skatīties Džuzepes Verdi operu "Otello", kurā titullomā prestižajā Zalcburgas festivālā debitējis Latvijas tenors Aleksandrs Antoņenko.

Jauno uzvedumu Zalcburgas festivālam veidojis režisors Stīvens Lengridžs. Ar šo izrādi Zalcburgā atgriežas Rikardo Muti, viens no mūsdienu labākajiem Dž. Verdi mūzikas diriģentiem. Līdzās spāņu baritonam Karlosam Alvaresam Jago lomā kā Otello un Dezdemona uzstājas divi starptautiskajā apritē ienākoši jaunās paaudzes talanti: latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko un krievu soprāns Marina Poplavska (Dezdemona).

Aleksandrs Antoņenko stāsta: "Ļoti priecājos, ka Rīgas opermīļi varēs noskatīties šo "Otello" iestudējumu - manu debijas izrādi Zalcburgas festivālā un pirmo sadarbību ar maestro Rikardo Muti. Darbs, gatavojot Otello lomu, kopā ar maestro divu gadu garumā, man bija milzīgs gods. Tieši tāpat kā sadarbība ar maniem brīnišķīgajiem skatuves partneriem - dziedātāju un manu labo draugu Karlosu Alvaresu Jago un Marinu Poplavsku. Tieši 20.novembrī Ņujorkas Metropolitēna operā dziedāšu Pučīni operas "Apmetnis" pirmizrādē, tāpēc kopā ar Rīgas skatītājiem būšu neklātienē, novēlot skaistu muzikālu vakaru."

Svarīgākais