Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks tradicionālās "Dzīvnieku dienas"

© Kristaps Kuhaļskis, f64

Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks tradicionālās "Dzīvnieku dienas", kad īpaši aicināti ciemos apmeklētāji, kuru vārdā vai uzvārdā ir dzīvnieka nosaukums, aģentūru LETA informēja Zooloģiskā dārza informācijas dienestā.

Šajā dienā īpašajiem zoodārza viesiem, kuri visa mūža garumā aktīvi popularizējuši dzīvnieku pasaules daudzveidību, biļetes būs iespējams iegādāties par puscenu. Akcija abas dienas notiks arī Rīgas zoodārza filiālē "Cīruļi".

"Dzīvnieku dienu" laikā interesenti varēs iesaistīties arī radošajā darbnīcā "Pie aitiņas" Lauku sētā.

No plkst.12 līdz 15 Lauku sētā notiks radošā darbnīca kopā ar "OT Ogres trikotāžu". Ikvienam interesentam profesionālu adītāju vadībā būs iespēja izzināt aitu vilnas noslēpumus, zīmēt un risināt atjautības uzdevumus, veidot pašiem savas aitiņas, kurām par izejmateriālu kalpos "Ogres trikotāžas" audumi, dzijas un dabas materiāli.

Šodien savas amata prasmes rādīt piekritusi vērpēja Ieva Brokāne. Viņa demonstrēs, ka vērpjamais ratiņš var būt ne tikai muzeja eksponāts, bet gan arī gana labi liekams lietā mūsdienās.

Zīmols "OT Ogres trikotāža" gatavojas uzstādīt arī jaunu rekordu - noadīt garāko šalli no "Ogres trikotāžas" dzijas. Plānots, ka tā varētu sasniegt 17 metru garumu. Apmeklētāji būs aicināti līdzdarboties, ieadot savus laba vēlējuma valdziņus īpašajā šallē, kas pēc pasākuma tiks nodota kā dāvanu Rīgas Zooloģiskā dārzam 100.dzimšanas dienā.

Savukārt no plkst.11.30 līdz 14 apmeklētājiem būs iespēja vērot dzīvnieku barošanas demonstrācijas.

Šodien visiem apmeklētājiem, pierādot sava vārda vai uzvārda saistību ar dzīvnieka nosaukumu, ieejas biļešu cenai tiks piemērota 50% atlaide. Ja vārda un dzīvnieka nosaukums nav latviešu, bet citā valodā, tad papildus der nokopēt atbilstošo vārdnīcas lapu, kurā ir pierādāma tulkojuma saistība ar dzīvnieka nosaukumu.

Neklātienes sacensības starp apmeklētājiem, kuru uzvārdā vai vārdā ir dzīvnieku nosaukums, zoodārza dzimšanas dienas svinību laikā norisinās jau vairākus gadus. 2011.gadā kopumā Rīgas zoodārzā un filiālē "Cīruļi" Zooloģisko dārzu apmeklēja 1107 cilvēki, kuru vārdam vai uzvārdam ir saistība ar dzīvnieku pasauli. Pērn tika pārstāvēti 33 zīdītāji, 34 putni, 16 kukaiņi, 13 zivju sugas. Pērn visčaklākie zoodārza draugi bija dažādās valodās reģistrētie Vilki, Gaiļi, Baloži, Lāči un Gulbji. Tāpat "Dzīvnieku dienas" apmeklēja daudz Zaķi un Ērgļi, Vanagi un Strazdi, Auni un Kazas, Brieži un Lūši.