"Karaliene - izpletņlēcēja" atklāta

© NBC

Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā viens no pārsteidzošākajiem un interesantākajiem brīžiem bija karalienes Elizabetes II ierašanās olimpiskajā stadionā, šķietami izlecot ar izpletni no helikoptera, kurā viņa lidoja kopā ar Džeimsu Bondu.

Pasākuma režisors Denijs Boils bija iecerējis šo epizodi, bet nevienam nešķita, ka tās īstenošana ir iespējama.  Stāsta, ka ideju īstenot izdevies tikai pēc Boila personīga lūguma viņas majestātei, jo karaliene ir viņa filmu cienītāja. Baumo, ka karalieni piekrist šai filmēšanai pierunājuši pašas mazdēli Viljams un Harijs. Viņa filmēšanas laikā pat brīvi improvizējusi. Kad Bonds ienācis viņas kabinetā karaliene sēžot pie galda ar muguru pret durvīm, pēkšņi teikusi sveicināti Bonda kungs. 

Pēc tam viņa kopā ar Bondu dodas uz helikopteru, kas pēc īsa lidojuma pār naksnīgo Londonu parādās virs olimpiskā stadiona, kur karaliene no tā izlec ar izpletni. 

Protams, ikviens nojauta, ka tā droši vien nav īstā karaliene, kas izlec no helikoptera un daudziem gribas uzzināt, kurš tad ir šis kaskadieris.

Izpletņlēcējs Harijs Konerijs, kuram bija tas gods un lielā atbildība attēlot karalienes Elizabetes lēcienu ar izpletni britu portālam E! atklājis filmēšanas detaļas.  

"Tā bija pilnīgi sirreāla iecere un sajūta, man bija karalienes kostīms un galvenais ko man  visu, laiku atkārtoja Denijs Boils,  galvenais turi kājas kopā, esi pieklājīgs. Turi kājas kopā."

Šī epizode protams, apliecina brīnišķīgo britu humora izjūtu.