Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide

Festivāls "Labadaba" tuvojas: Dzelzs vilks uzstāsies lielākā sastāvā

© Publicitātes foto

Jau no 3. līdz 5. augustam mūzikas festivālā LABADABA visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā četrdesmit grupu uzstāšanos.

Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio NABA piedāvā intervijas ar LABADABA māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm. Radio NABA studijā viesojās grupa Dzelzs Vilks.

Viena no zināmākajām Latvijas grupām, piedalījusies visos LabaDaba festivālos, arī šogad nemaina šo nu jau par tradīciju dēvējamo uzstāšanos. Juris Kaukulis un Kaspars Tobis, kuri ieradās uz sarunu radio Naba studijā, atceras, ka iepriekšējos festivālos viss bijis proporcionāli, Juris stāsta, ka sevišķi patikuši koncerti uz Suņa skatuves, kas notika šķūnī. “Dzelzs Vilks” šovasar izvēlējies spēlēt tikai divos brīvdabas festivālos un šis gads ir īpašs ar to, ka grupa atkal piedāvā saviem klausītājiem ko pavisam jaunu. “Instrumentu būs vairāk nekā izpildītāju, kuri ir seši, instrumentu būs vismaz divreiz vairāk un tos dinamiski mainīsim. Būs arī sieviete uz skatuves, tas nenotiek bieži, tas būs unikāls papildinājums”, stāsta abi grupas dalībnieki. “Dzelzs Vilka” Jauno Jāņu orķestris ir nesen tapis kolektīvs. Ar jauno projektu, kā viņi paši to dēvē, pirmo reizi spēlējuši Jāņos, Siguldā un paši to nosauc par lielu piedzīvojumu.

Pagājušais gads bija īpašs ar to, ka grupai apritēja divdesmit gadi un par godu šim notikumam viņi sagatavoja koncertprogrammu, kurā spēlēja visas “Dzelzs Vilka” trakākās un skaļākās dziesmas, jo sevišķi tās, kuras liek naktīs negulēt. Pārsteidzoši un reizē iepriecinoši ir tas, ka grupa nemēģina gulēt uz lauriem, bet aizvien turpina radošos meklējumus. Šobrīd tie ir aizveduši līdz dainām, kuras ir pamatā jaunajai programmai. Arī paši “Dzelzs Vilks” dalībnieki ir gatavi izmēģināt jaunas lietas un, piemēram, Kaspars, šajā konertā kļūs arī par bundzinieku paralēli jau esošajam grupas bundziniekam. Abi grupas dalībnieki norāda, ka festivāla LabaDaba stiprā puse ir spēcīgi sajūtamais dabas tuvums, atrašanās dabā viņiem šķiet ļoti svarīga. Kaspars stāsta: “Ir jūtama atšķirība. Kad ikdienā ļoti strādā ar tehnoloģijām un brīvdienās aizbrauc prom no tā visa, tā ir galvas izvēdināšana. Tas ļoti palīdz”. Dodamies tuvāk dabai kopā ar festivālu LabaDaba!