"Jaunajā vilnī" uzvar Krievijas pārstāve "Niloo"; "Framest" paliek ceturtie

© F64 Photo Agency

Starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis 2012" uzvarējusi Krievijas pārstāve "Niloo".

"Niloo" konkursa pēdējā kārtā, kuras rezultāti netika atklāti publiski, spēja pakāpties no piektās vietas uz pirmo, apsteidzot līdzšinējos līderus Kostanco del Pinto no Itālijas un Mariju Jaremčuku no Ukrainas, kuri palika otrajā un trešajā vietā.

Konkursa kopējais naudas balvu fonds ir 100 000 eiro (70 280 latu). Pirmās vietas ieguvējs ieguva 50 000 eiro (35 140 latu) naudas balvu, otrās vietas ieguvējam tika 30 000 eiro (21 084 lati) naudas balva, bet trešās vietas ieguvējs saņēma 20 000 eiro (14 056 latus) naudas balvu.

Latvijas pārstāvji "Framest" konkursa pēdējā kārtā izkrita no godalgotā pirmā trijnieka un palika ceturtie.

Šogad konkursā kopumā piedalījās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas.

Pirmais konkurss "Jaunais vilnis" notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa "Cosmos" konkursā uzvaru guva 2004.gadā un Intars Busulis konkursā uzvarēja 2005.gadā.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais