Krutojs ir "par" Jauno vilni Jūrmalā

© F64 Photo Agency

XI starptautiskais populārās mūzikas festivāls Jaunais vilnis 2012 Jūrmalā uzņem apgriezienus, bet runas par to, kur tas varētu notikt nākamgad, nebeidz rimties.

Tikai šā gada martā festivāla Jaunais vilnis organizators, pazīstamais Krievijas producents un komponists Igors Krutojs apstiprināja, ka festivāls šogad tomēr notiks Jūrmalā. Neatkarīgā jau rakstīja, ka gada sākumā Igors Krutojs izplatīja paziņojumu, ka Jaunais vilnis Jūrmalā vairs nenotiks, jo konkursa organizatoru sadarbība ar Jūrmalas domi ir sasniegusi kritisko robežu, un pasākuma norises vietai tiek meklēta cita pilsēta.

Atgādinām, ka galvenais strīds starp konkursa rīkotājiem un Jūrmalas oficiālajām organizācijām bija par to, kurš un kā apsaimniekos Dzintaru koncertzāles VIP zonu konkursa norises laikā. Tāpat organizatoriem nebija pieņemams, ka biļetes uz festivālu pārdos cits uzņēmums.

«Mums no Jūrmalas domes neko nevajag, bet es uzskatu, ka organizatoriem tomēr ir tiesības pieprasīt, lai festivāla norises vietā būtu sakātota infrastruktūra un atrisināta virkne citu problēmu. Neko vairāk. Mēs gribam dzīvot draudzīgi,» šonedēļ tikšanās reizē ar mediju pārstāvjiem uzsvēra Igors Krutojs. «Nu nav pieņemama tāda situācija, ka pasaules klases zvaigzne Stīvs Vonders, grasoties apmeklēt Dzintaru koncertzāles tualetes, atsakās tajās iet iekšā...»

Igors Krutojs pastāstīja, ka ziemā diskutēts par trim Jaunā viļņa iespējamām norises vietām – Rīgu, Sanremo un Montekarlo. «Es esmu par to, lai festivāls notiktu Jūrmalā,» viņš neslēpa savu viedokli, piebilstot, ka pašlaik ir parakstīts trīspusējs sadarbības līgums starp Jūrmalas domi, Dzintaru koncertzāli un koncerta organizatoriem SIA Dzintara disks, un tas parakstīts tikai uz vienu gadu. Tāpēc par turpmāko konkursu organizēšanu tiks spriests pēc šā gada festivāla noslēguma.

Šovakar Jūrmalā gaidāma Jaunā viļņa otrā konkursa diena, kur Latvijas pārstāvji – vokālā grupa Framest – izpildīs Raimonda Paula dziesmu Nenes zvaigznes istabā, ko savulaik iedziedājis Ingus Pētersons.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais