Latvijas reģionos viesojas izrāde "Lauva ziemā"

© F64 Photo Agency

Ar pirmizrādi Skrīveru kultūras namā šodien tūri pa Latvijas reģioniem sāks Džeimsa Goldmena izrāde "Lauva ziemā", informē Mūzikas un mākslas atbalsta fondā.

Pirms vairāk nekā 40 gadiem rakstītā luga ir viena no visvairāk uzvestajām uz teātru skatuvēm visā pasaulē, jo tā aktieriem tā paver vienreizēju iespēju veidot izcilus tēlus un spilgti apliecināt savu talantu.

Luga vēsta par Britānijas valdnieku pāra - karaļa Henrija II Plantageneta un viņa nežēlastībā kritušās sievas Akvitānijas Elinoras - skaudro romānu, kurā cieši savijas mīla un naids. Un pāri visam cietsirdīgās spēles par varu: kam - trim dēliem vai karaļa mīļākajai, Francijas princesei, - atstāt mantojumā troni. Darbība noris 1183.gadā, bet varētu norisināties jebkurā gadsimtā un valstī, jo cilvēku vājības nemainās.

Izrādē galvenajās lomās būs Zane Jančevska un Juris Kalniņš. Lomās ir dažādi Latvijas teātru aktieri - Egils Melbārdis, Mārtiņš Brūveris, Kristians Kareļins, Ieva Aniņa un Kaspars Aniņš. Izrādes režisors ir Juris Jonelis.

Izrādi varēs noskatīties arī Aizputē, Koknesē, Dobelē, Ikšķilē, Salacgrīvā, Tukumā, Aizkrauklē, Līvānos, Slampē, Brocēnos, Jelgavā un citur.

Svarīgākais