Vērmanes dārzā un Vidzemē varēs baudīt festivāla "Baltica 2012" priekšnesumus

© Raitis Plauks F64

Šodien Rīgā, Vērmanes dārzā, kā arī daudzviet Vidzemē notiks 25.starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2012" prikšnesumi.

Vērmanes dārzā izveidotajā festivāla sētā no plkst.10 līdz 18 varēs baudīt meistardarbnīcas un gadatirgu, kā arī plkst.10 būs baudāms sarīkojums bērniem "Pasaku istaba". Tāpat Vērmanes dārzā no plkst.13 ar saviem priekšnesumiem skatītājus priecēs mazākumtautību kolektīvi, bet plkst.16 sāksies deju koncertuzvedums "Še tev, še tev un tev arī".

Festivāla programma šodien būs baudāma arī Ikšķilē, Ķekavā, Turaidā un Siguldas novadā, kā arī Barkavā, Cesvainē, Ērgļos, Koknesē, Ļaudonā un Madonā.

Jau ziņots, ka festivāls "Baltica 2012" noslēgsies 9.jūlijā ar plašu programmu Madonā.

Festivālā piedalās 173 Latvijas etnogrāfiskie ansambļi un folkloras kopas, kā arī tautas muzikanti, lietišķās mākslas meistari, amatnieki un stāstnieki no Latvijas un ārvalstīm, Latvijas mazākumtautību kolektīvi un ārvalstu latviešu grupas.

Katru gadu folkloras festivālam "Baltica" tiek izvēlēta tēma, caur kuru tiek daudzinātas latviskās dzīvesziņas vērtības, nodots vēstījums, kas sabiedrībā rosina pārdomas par garīgās dzīves un attīstības nepieciešamību savas tautas identitātes saglabāšanā. Šogad festivāla "Baltica" tēma ir "Ceļš".

Starptautiskais folkloras festivāls "Baltica" kopš 1987.gada norisinās katru gadu vienā no Baltijas valstīm. Pirmoreiz festivāls Latvijā izskanēja 1988.gadā, un kopš pirmā festivāla gada Latvijā - Dainu kalnā Turaidā - vienmēr norisinājušies festivāla pasākumi.

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.