Pirmā darbības mēneša laikā Gaujas tramvajs Valmierā izvizinājis 2000 cilvēkus

© Publicitātes foto

Gaujas tramvajs Valmierā, kas darbu sāka maija vidū, pirmā mēneša laikā vedis apmēram 2000 cilvēkus, aģentūrai LETA pastāstīja aktīvā tūrisma centra "Eži" un Gaujas tramvaja pārstāvis Raitis Sīmanis.

Kā pastāstīja Sīmanis, kopējais pirmajā mēnesī vesto cilvēku skaits iepriecina.

Pēdējās nedēļās laiks bijis nokrišņiem bagāts un vējains, taču, līdzko laiks atkal kļūs siltāks un saulaināks, cilvēku interese par izbraucienu ar Gaujas tramvaju varētu palielināties.

Kad pirms vairākiem mēnešiem izskanēja ziņa par to, ka Valmierā drīz kursēs tramvajs, iedzīvotāji tādu meklējuši uz ielām, un aizdomas par tramvaja līnijas ierīkošanu kritušas uz tām ielām, kurās tajā brīdī notikuši remontdarbi. Vēlāk atklājies, ka šis transporta līdzeklis kursēs pa Gauju.

Pašlaik Gaujas tramvajs kursē darba dienu vakaros un brīvdienās. Uz sava klāja tas jau uzņēmis tūristus no Itālijas, Amerikas, arī Krievijas un Austrālijas.

Tramvajs kursēs arī Valmieras pilsētas svētkos, kas notiks no 5.jūlija līdz 7.jūlijam. Uz tā klāja paredzēti konkursi un citas aktivitātes, kas pagaidām tiek turētas noslēpumā.

LETA jau ziņoja, ka Gaujas tramvajs savā pirmajā braucienā devās 12.maijā, kad tika atklāta tūrisma sezona Valmierā un tās apkārtnē.

"Ežu" iniciatīvu par šāda tramvaja izveidi atbalstījusi Valmieras pašvaldība, kas ļāvusi izmantot piestātni, lai tramvajs varētu veikt ceļu no Kazu krācēm līdz pilsētas tiltam.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais