Pētījums: alkohols uzlabo dzīves kvalitāti

© F64 Photo Agency

Tie pusmūža cilvēki, kas dienā izdzer vismaz divas glāzes vīna, ir laimīgāki nekā pārliecināti atturībnieki, apgalvo profesori no Bostonas universitātes Medicīnas skolas.

Pētījumā piedalījušies 5 404 vismaz 50 gadus veci Amerikas Savienoto Valstu iedzīvotāji, kurus zinātnieki novērojuši ilgāku laika periodu, raksta Daily Mail.

Zinātnieki konstatējuši, ka cilvēki, kas patērē ne vairāk kā 14 glāzes alkohola nedēļā (sievietes – ne vairāk kā trīs, bet vīrieši – ne vairāk kā četras glāzes dienā) bauda augstu dzīves kvalitāti.

Cilvēki, kas dzer ar mēru, bet katru dienu, uzrādījuši vislabākos rezultātus indeksā Health Utilities Index, proti, viņi ir fiziski veiklāki un ar daudz asāku prātu nekā atturībnieki.

Pēc zinātnieku vārdiem, šis pētījums pierāda saistību starp regulāru mērenu alkohola patēriņu un pusmūža cilvēku dzīves kvalitāti. Taču pagaidām nav skaidrs, kāpēc regulārai alkoholisko dzērienu lietošanai ir labvēlīga ietekme.

«Cilvēkiem, kļūstot vecākiem, samazinās sociālie kontakti. Tas, protams, notiek arī veselības problēmu dēļ. Līdz ar to ir gan mazāk iemeslu, gan mazāk iespēju iedzert,» rezultātus komentē Hārvijs Finkels (Harvey Finkel), Bostonas universitātes Medicīnas centra eksperts.

Svarīgākais