Šonedēļ beidz pastāvēt klubs "Essential"

© F64 Photo Agency

Kluba "Essential" vadība informē, ka 16.jūnijā notiks pēdējais un noslēdzošais pasākums zem šī klubu zīmola. Club Essential beigs savu pastāvēšanu 17.jūnija plkst 12:00.

Klubs Essential savu darbību uzsāka 2003.gadā īsi pirms Ziemassvētkiem, un jau nepilna gada laikā ieguva milzu popularitāti starp Rīgas naktsdzīves baudītājiem. Šaj;a laika posmā klubā jau bija uzstājušies vairāki zināmi dīdžeji, tādi kā Darren Price no Underworld, Ettiene De Crecy, vietējie mixmasteri AG un Raitis, kā arī, tajā laikā par Essential pirmajiem pastāvīgajiem rezident-dīdžejiem kļuvušie Aldee, Kaspar Kondrat un Dainis Vizbelis.

Vairāku gadu laikā klubs Essential, tautas valodā saukts par “Essītis”, izauga no 2 deju zālēm līdz piecām, ar kopējo kapacitāti līdz pat 2500 cilvēku. Ik mēnesi klubā uzstājās vairāki Pasaulē zināmi dīdžeji, padarot Essential par pirmo un līdz šim brīdim vienīgo klubu Latvijā, kurš atspoguļoja svaigāko un aktuālāko, kas notiek mūsu planētas deju mūzikas industrijā, bieži vien, pat apsteidzot laiku. Tādi šobrīd plaši pazīstami DJ - kā Deadmau5, Steve Angello, Axwell un citi, uzstājās Skolas ielā 2 vēl pirms nokļūšanas savas slavas virstonē, iegūstot uzticību arī starp īsteniem deju mūzikas piekritējiem. Armin Van Buuren, Tiesto, Above & Beyond, Deep Dish, Gabriel & Dresden, Busta Rhymes, ONYX, John Digweed, Sasha, Kerri Chandler, Marshall Jeferson ir tikai daži no visā Pasaulē atzītiem mūziķiem, kuri priecējuši ar savu uzstāšanos publiku Skolas ielā 2.

8 gadi ir ļoti ilgs laiks naktsklubam, tāpēc 16.jūnijā uz pēdējo un noslēdzošo nakti klubs aicina, lai ar godu aizvadītu Club Essential un atcerētos jautros laikus, kas katram pavadīti izklaidēs Skolas ielā 2. Pēdējā nakts ilgs 13h, kuru laikā visās deju zālēs uzstāsies gandrīz visi esošie un bijušie Essential rezident-dīdžeji, t.s. Kaspar Kondrat, Electricano, Rapa, Vento, Ozols, Get Dizzy, Tee-Ex, Pols, wOW, John Kuzmin, un citi, kā arī notiks notiks translācija no New York ar DJ setu no Aldee, kurš bija viens no pirmajiem kluba pastāvīgajiem dīdžejiem.