Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvar Zviedrija

© Scanpix

Šovakar Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku notika šī gada Eirovījas dziesmu konkursa fināls, kurā uzvaru izcīnīja Zviedrijas pārstāve Lorēna ar dziesmu "Euphoria".

Loreen izpildītā dziesma "Euphoria" kopumā saņēma 372 punktus. Otrajā vietā palika Buranovas vecmāmiņas ar dziesmu "Party For Everybody" (259 punkti), bet trešajā vietā ierindojās Serbijas pārstāvis Željko Joksimović ar dziesmu "Nije Ljubav Stvar" (214 punkti).

Astoņus punktus no Latvijas saņēma Igaunijas pārstāvis, desmit punktus saņēma Krievijas pārstāves, bet divpadsmit punktus - Zviedrijas pārstāve, ziņo Latvijas Televīzija.

Kā iepriekš ziņots, finālam no pirmā pusfināla kvalificējās Krievijas, Īrijas, Īslandes, Grieķijas, Albānijas, Rumānijas, Kipras, Dānijas, Ungārijas, un Moldovas pārstāvji. Latvijas pārstāvei Anmary neizdevās iegūt ceļazīmi uz finālu. Savukārt otrajā pusfinālā ceļazīmi uz finālu ieguva Serbija, Maķedonija, Malta, Ukraina, Zviedrija, Turcija, Igaunija, Norvēģija, Bosnija Hercegovina un Lietuva. Bez piedalīšanās pusfinālos automātiski finālā startēs Vācija, Francija, Lielbritānija, Spānija, Itālija un Azerbaidžāna.

Latvijas pārstāve Anmary ar dziesmu "Beautifull song" finālā neiekļuva.

Abas pārējās Baltijas valstis iekļuva Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā. Igaunija palika 6. vietā (120 punkti), bet Lietuvas pārstāvis palika 13.vietā (70 punkti).

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais