Aktieris Ivars Stonins atkal kāpj uz skatuves

© F64 Photo Agency

Amerikā dzīvojošais bijušais Nacionālā teātra aktieris Ivars Stonins pēc deviņu gadu pārtraukuma atkal kāps uz skatuves un lasīs slaveno Šekspīra Hamleta monologu "Būt vai nebūt?"

Viņš to darīs savā tagadējā mītnes zemē ASV, Filadelfijā, 27. aprīlī Filadelfijas Brīvo latviešu biedrības 120. jubilejas pasākumā, tieši Šekspīra 448. dzimšanas dienā, raksta kasjauns.lv. Tas būs vēsturisks notikums ne tikai pašam aktierim, bet arī vietējai publikai, jo, kā izrādās, Filadelfijas latviešu vairākums nemaz nav dzirdējis slaveno Šekspīra tekstu latviešu valodā.

Par atgriešanos Latvijā uz palikšanu Ivars Stonins nedomā. Iespējams, kādreiz atgriezīsies, bet ne uz ilgu laiku – brauks tālāk...

Izklaide

Mūzikas un drāmas telpas «OratoriO» jauniestudējums «4» ir skaudrs un nežēlīgs, taču arī ar mīlestību piepildīts divu cilvēku attiecību stāsts. «Tas ir mūsu visu dvēseles striptīzs,» saka šā jauniestudējuma režisore, Mūzikas un drāmas telpas «OratoriO» vadītāja Rēzija Kalniņa. Ar šo izrādi viņa atbrīvojas no visām savas pagātnes attiecībām, atklājot, ka tajās bijusi arī vardarbība.

Svarīgākais