Brīvdabas muzejā mācīs tradicionālās prasmes un svinēs Mārtiņus

© f64

Šajā nedēļas nogalē Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā valdīs liela rosība. Sākot no sievu apmācības aušanā, cimdu adīšanas prasmē, kā arī zāļu tēju noslēpumos sestdien un beidzot ar Mārtiņa gailīšu dancināšanu, ābolu cepšanu, rotaļās iešanu un maskošanos svētdien.

Sestdien 7.novembrī projekta "Tradicionālo prasmju skola 2009" ietvaros notiks nodarbības, kas veltītas sievu prasmēm.

Izstāžu zālē no pulksten 12.00 līdz 14.00 darbosies aušanas skola audējas Edītes Začestes vadībā. Turpat cimdu adīšanas prasmes ierādīs meistare Baiba Kabuce.

Kurzemes sētā no pulksten 12.00 līdz 14.00 uz lekciju par zāļu tēju noslēpumiem aicina pazīstamais homeopāts un zāļu pazinējs Dr. Artūrs Tereško.

Svētdien, 8.novembrī no pulksten 13.00 līdz 16.00 muzejā atzīmēsim Mārtiņdienu ar pasākumu "Mārtiņa gailīši dancīti veda". Tā būs jestra diena ar masku darināšanu, muzeja sētu apmeklēšanu kopīgā Mārtiņbērnu gājienā, mielošanos ar manteļskurstenī ceptiem āboliem, gaiļa zupas cienastu Vidzemes sētas Slietenī, kā arī Mārtiņos neiztrūkstošām dziesmām, dančiem un rotaļām kopā ar folkloras kopām "Dzīne" un "Skandinieki". Mārtiņiem šajos godos ieeja - bez maksas! Pasākuma programma atrodama www.brivdabasmuzejs.lv

Būsiet laipni aicināti nedēļas nogalē apgūt jaunas zināšanas un atpūsties pie mums - Brīvdabas muzejā!

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais