Noslēdzies OKartes skatuves koncerts Centrāltirgū

© Publicitātes foto

Zaļajā ceturtdienā Centrāltirgū par godu gaidāmajām Lieldienām norisinājās OKartes skatuves kocerts, amatnieku un mājražotāju tirdziņš ar lauku labumiem no visas Latvijas, kā arī radošās darbnīcas, spēles un konkursi un veselīgās svētku zupas vārīšana kopā ar EcoCatering šefpavāru Rihardu Frīdenbergu-Kalniņu. Līdz pat Lieldienām tirgotāji lielā skaitā piedāvā putnu olas, sīpolu mizas un pūpolu zariņus svētku noskaņas radīšanai ikvienā mājā.

Amatnieku un mājražotāju Lieldienu tirdziņā tika piedāvāta lieliska kūpināta lauku gaļa un zivis, bez ierauga cepta mājas rupjmaize, dažādi našķi un kārumi. Pie amatniekiem bija iespējams iegādāties suvenīrus, dāvanas un praktiskas lietas no koka, dzijas, keramikas un dzintara.

Par svētku noskaņu rūpējās OKartes skatuves skatītāju iemīļotie mākslinieki – Kristaps Pujāts, Mārtiņš Ruskis, Jānis Buķelis, Toms Bokums, Oskars Deigeli, Kašers, Sabīne Berezina, Antra Stafecka, Marta Ritova, Sandija Vīgante, Kristīne Miljone un Kristīne Šomase. Svētku koncerta repertuārā bija iekļautas tādas dziesmas kā Zelta Sirds; Besame Mučo; Es Tevi gribu; Neprāts; Bed or roses; Es vēlētos vēlreiz; Zemenes; Kādā Brīnišķā dienā; Tu un tikai Tu, Vēl Tevi mīlēt un citas.

Paralēli OKartes skatuves koncertam Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā norisinājās aizraujošas radošās darbnīcas lieliem un maziem ar olu ripināšanu un salmu figūru pīšanu. Sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu pie īpašās žurnāla „Māja” recepšu sienas ikvienam bija iespēja iepazīstināt un ieintriģēt citus ar savu pienu vai graudaugu produktu ēdiena recepti. Pieaugušie varēja kopā ar uztura speciālistu izvērtēt savus ēšanas paradumus, kamēr bērni bija laipni aicināti piedalīties olu dekorēšanas darbnīcā kopā ar Lieldienu zaķi. Piena paviljonā ikvienam bija iespēja pārliecināties par savām zināšanām attiecībā uz piena un graudaugu produktu nozīmi uzturā, piedaloties orientēšanās spēlē. Sakņu paviljonā notika aklā degustācijā „Krējums 2012”, bet kopā ar Vom Fass labas garšas konsultantu Kasparu Vendeli Centrāltirgus pircēji varēja mācīties gatavot veselīgus ēdienus no piena un graudaugu produktiem.

Līdz ar svētku ieskandēšanu RPAS „Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs piešķīra apbalvojumos labāk svētku noskaņās noformētajām tirdzniecības vietām, piešķirot trim labākajiem tirgotājiem Centrāltirgū un trim labākajiem Vidzemes tirgū nomas maksas atlaidi 50 latu apmērā nākamajam mēnesim.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.