Brazīlijas policija cenšas notvert bruņotu "blondīņu bandu"

Brazīlijas policija meklē blondīņu bandu, kas specializējusies bruņotu laupīšanu veikšanā un cilvēku nolaupīšanā. Sanpaulu policija paziņojusi, ka tai beidzot izdevies veikt nopietnu triecienu bandai, aizturot trīs aizdomās turamos.

Pēc policijas teiktā, bandā pārsvarā ietilpst jaunas, simpātiskas gaišmates ar labu izglītību, kas nāk no vidējās šķiras ģimenēm.

«Viena vai divas no blondīnēm runā svešvalodās, turklāt vairākas ir studējušas ārvalstīs. Tās patiešām ir ļoti skaistas meitenes, labi ģērbušās un krāsojušās,» intervijā BBC norādījuši Sanpaulu kārtībsargi.

Blondīnes medī turīgas sievietes, kas ārēji ir līdzīgas viņām un veic lielus pirkumus. Tas darīts ar nolūku vēlāk izmantot šo sieviešu dokumentus un kredītkartes. Pati krāpšanas shēma ir plaši izmantota Latīņamerikas valstīs un tiek dēvēta par «ekspress- nolaupīšanu».

Parasti blondīnes konkrētu laika posmu izseko savu upuri, pēc tam, draudot ar ieroci, iesēdina automašīnā un izspiež naudu. Upuris tiek aizturēts vairākas stundas, kuru laikā no viņa kredītkartēm tiek noņemta nauda. Visbiežāk šādi tiek aplaupītas turīgas ārzemnieces.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais