Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Tapusi jauna latviešu spēlfilma "Pasažieri"

© organizatoru

Pašlaik notiek pēdējie montāžas darbi pie jaunas pilnmetrāžas spēlfilmas "Pasažieri". Tās pirmizrāde gaidāma jau novembra beigās. Filmas režisors ir Jurģis Tūbelis un galvenās lomas tajā tēlo Guntis Krivms, Enriko Avots, Binnija Ārberga, Ieva Āva un Borowa MC solists Aigars Runčis.

Filma tapusi pēc Viktora Slavkina lugas „Taksometrā apkārt pasaulei” motīviem. Tas ir stāsts par to, cik daudz dažādu satikšanos var piedzīvot ik uz soļa. Filmas varoņi satiekas, lai iespējams nekad vairs nešķirtos. Viņi satiekas gan ar cilvēkiem, kurus nekad iepriekš nav redzējuši, gan ar jau sen pazīstamiem cilvēkiem, arī ar tādiem, ar kuriem kopā pavadīta ik diena, taču satikšanās šajā filmā liek viņiem vienam uz otru paskatīties pavisam citādāk.

Binnijai Ārbergai un Aigaram Runčim šī bija pirmā debija kino. Aigars saka: "Ja godīgi, aizgāju intereses vadīts, kas būs jādara un kā jādara. Un - še tev - uzreiz priekšā Artis Robežnieks. Uztraukums liels, jābrauc lielā mašīnā, jārunā teksts, savādi, bet interesanti. Kad producente pastāstīja, ka režisors lomai izvēlējies mani, bija divējādas pārdomas, piedalīties vai nē. No vienas puses - kaut kas jauns, no otras - uztraukums un bažas, vai un kā izdosies. Filmēties filmā man vienmēr ir bijis sapnis, izaicinājums sev. Nolēmu, ka jāmēģina".