Kara muzejā notiks Dzīvesziņas skolas diskusija par krāsām

© wordpresscom

20.martā plkst. 18.00 Kara muzejā notiks Dzīvesziņas skolas diskusija par krāsām - Valdis Celms par tēmu «Pasaule uzplaukst krāsās», informē Gunta Saule.

Pēc ziemas, kad, liekas, krāsu bijis tik maz. Kad esam pietikuši vienīgi ar tik smalki niansētajām balti-zili-zaļi-pelēkajām un mazliet no zvaigžņu zeltainajām, nu, līdz ar gaismas arvien spožāku atgriešanos, atgriežas arī daudzkrāsainība. Nokusuša sniega peļķēs un koku zaros uzmirdz brūnganie, mežainos nostūros izspraucas zaļganie... un kur tad vēl agro ziedu zvaniņu zilie un māllēpju dzeltenie.

Dienu pēc Ernesta Brastiņa, Dievturības kustības dibinātāja un ideologa 120.dimšanas dienas atceres mēs satiksimies mūsu Dzīvesziņas skolas sarunā par krāsām. Pētīdams latvju un baltu rakstus, arī Ernests Barstiņš skāris šo tēmu un paudis domu, ka arī latvju raksts balstās uz četrām galvenajām spektra pamatkrāsām: sarkano, zilo, zaļo un dzelteno.

Ar šo sarunu sāksim ne tikai pavasaŗa tēmas risināt, bet arī Ernesta Brastiņa 120.dzimšanas dienas atzīmēšanas sarunu un tikšanos ciklu, kas turpināsies vēl martā un aprīlī.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!  

Svarīgākais