Pēcpusdienā būs uzstādīts jauns pasaules sarunu rekords

© Publicitātes foto

Šodien, 11.martā, ap pulksten 16 ar “Tele2” atbalstu 5 pāri, visticamāk, uzstādīs jaunu pasaules rekordu par garāko telefonsarunu.

Visi dalībnieku pāri ir jau sarunājušies vairāk nekā pusotru diennakti un ir apņēmības pilni cīņu turpināt. Lai pārspētu pašreizējo Ginesa Pasaules rekordu, kas ir 43 stundas 8 minūtes un 55 sekundes, dalībniekiem ir jāsarunājas vēl kādas 6 stundas.

Visi interesenti aicināti šodien ap plkst. 16:00 uz tirdzniecības parku “Alfa” (pie informācijas centra), lai klātienē redzētu jauna rekorda uzstādīšanu, vai tiešraidi skatīties internetā www.sarunurekords.lv. Sasniedzot jaunu pasaules sarunu rekordu, visticamāk, dalībnieki neapstāsies pie sasniegtā, bet turpinās cīņu par vietu “Tele2 Pasaules sarunu rekorda” sacensībās un naudas balvu. Kopējais balvu fonds ir 10 000 latu.

Dalībnieki, kuri cenšas uzstādīt jaunu Ginesa Pasaules sarunu rekordu, ir četri pāri no Latvijas un viens no Lietuvas: jelgavniece Tatjana Fjodorova (23 gadi) un rīdzinieks Leonīds Romanovs (31), rīdzinieki Patriks Zvaigzne (22) un Kristaps Štāls (28), rīdzinieces Zanda Seņkova (20) un Anete Šica (20), rīdzinieki Toms Bļodnieks (22) un Renārs Astra (21), kā arī lietuvieši Jevgenijus Tiurinas (46) un Robert Jacek Nadtočij (48).

Garākās telefonsarunas rekorda uzstādīšana ir ne tikai interesanta un spraiga, bet arī paredz vairāku stingru noteikumu ievērošanu. Pēc oficiāliem noteikumiem Ginesa Pasaules rekordu reģistrē tiesneši un neatkarīgie liecinieki. Lai uzstādītu telefonsarunu rekordu, dalībniekiem ir jāievēro vairāki Ginesa Pasaules rekordu organizācijas noteikumi. No tiem TOP5 grūtākie noteikumi ir šādi:

viena vārda atbildes (piemēram, „jā“ vai „nē“) netiek uzskatītas par vērā ņemamu dalībnieka iesaisti sarunā un sarunas laikā klusuma pauze nedrīkst būt ilgāka par 10 sekundēm,

dalībnieki drīkst sarunāties tikai par iepriekš iesūtītām un saskaņotām tēmām un runāt var tikai tādā kartībā, kādā tās ir iesniegtas, savukārt pie vienreiz izrunātās tēmas vairāk nedrīkst atgriezties,

jaunu tēmu pievienošana sarunas laikā ir aizliegta – ja dalībniekiem aptrūkstas tēmas, tad par pēdējo tēmu ir jārunā līdz brīdim, kamēr rekords tiek uzstādīts,

Ginesa rekorda sarunai ir jābūt jēgpilnai – ja tā izklausās pēc laika novilcināšanas mēģinājuma, tad rekorda pārsniegšanas mēģinājums tiek izbeigts,

dalībniekiem ir atļauts atpūsties 5 minūtes pēc katras pilnas stundas.

Lai dalībnieki varētu netraucēti sarunāties, interjera dizainere Anna Butele ir iekārtojusi īpašas telpas t/p “Alfa”, katram pārim paredzot norobežotu 3 x 3 m zonu, kuru ikviens dalībnieku pāris var atstāt tikai uz atļautajām 5 minūtēm pēc katras stundas ilgas telefonsarunas. Dalībniekiem tiek nodrošinātas arī ēdienreizes, un masāžas salons “Summer Touch”, kas atrodas t/p “Alfa”, rūpējas par dalībnieku labsajūtu, sniedzot pēdu masāžu. “Tele2 pasaules sarunu rekorda” fināla norisei telpas un tehnisko atbalstu nodrošina t/p “Alfa”, mēbeles dalībnieku telpām sarūpējušas kompānijas JYSK, Alan Deko un Pupumaiss, tāpat tehnisko atbalstu sniedz Euronics. Rekordu sasniegt dalībniekiem palīdz arī “Everest” ūdens, “Gutta” sulas un “Laima” šokolādes.

Pāris, kurš pārsniegs esošo Ginesa Pasaules rekordu un veiks visgarāko telefonsarunu, no “Tele2” saņems naudas balvu Ls 3000 apmērā, savukārt 2.vietas ieguvēji saņems Ls 2000 ar noteikumu, ja arī būs pārsnieguši esošo Ginesa rekordu. Visi pārējie pāri, kuri pārsniegs pašreizējā rekorda robežu, saņems Ls 1500. Ja neviens no pāriem nepārsniegs esošo Ginesa Pasaules rekordu, tad tas pāris, kurš veiks visgarāko telefona sarunu, saņems Ls 2000.

Pašreizējais Ginesa Pasaules rekords pieder diviem Šveices iedzīvotājiem, kuri sarunājās pa telefonu 43 stundas 8 minūtes un 55 sekundes. Ja kāds no “Tele2” sacensību dalībniekiem uzstādīs jaunu pasaules telefonsarunas rekordu, tad visi to apliecinošie materiāli tiks nosūtīti pasaules Ginesa rekordu organizācijai, kura atbildi sniegs dažu nedēļu laikā.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.