Britu dziedātāja Šarlote Čērča saņem kompensāciju no Rūperta Mērdoka

© Scanpix

26 gadus vecā dziedātāja Šarlote Čērča un viņas ģimene saņēmusi 600 000 sterliņu mārciņu lielu kompensāciju no Rūperta Mērdoka vadītās mediju grupas, kuras tabloīda The News Of The World žurnālisti gadiem ilgi izsekojuši dziedātāju un noklausījušies viņas mobilā tālruņa balss pastkastītes ierakstus.

Vienlaikus ar gandarījumu par vainīgo sodīšanu dziedātāja izjūtot arī lielu riebumu un pretīgumu pret šo lietu, turklāt nedomā, ka mediju grupa nožēlo pastrādāto.

«Man liekas, ka par patiesu nožēlu nav iespējams runāt. Viņi nožēlo tikai to, ka ir pieķerti,» AP citē Š. Čērčas sacīto. Tiesas procesa laikā viņas advokātiem izdevās pierādīt, ka vismaz 33 publikācijas, kas laikā no 2002. līdz 2007. gadam parādījušās The News Of The World slejās, bijušas balstītas uz informāciju, kas nelikumīgi iegūta, noklausoties dziedātājas mobilā tālruņa balss pastkastīti.

Š. Čērča stāstījusi, ka sarāvusi attiecības ar vairākiem bērnības draugiem, jo domājusi, ka tieši viņi noplūdina informāciju medijiem – tikai pagājušā gada vasarā viņa uzzinājusi par patieso situāciju. «Es ļoti, ļoti vēlos atvainoties visiem, kurus turēju aizdomās un pret kuriem netaisnīgi izturējos,» sacījusi dziedātāja, piebilstot, ka diemžēl ar dažiem draugiem attiecības vairs nav izdevies atjaunot.

«Es šos cilvēkus pilnībā saprotu, taču lūdzu, lai visi saprastu arī mani,» uzsvērusi dziedātāja, paužot sašutumu par to, ka mediju presings bijis vērsts ne tikai pret viņu, bet arī viņas vecākiem. The News Of The World, piemēram, publicējis konfidenciālu informāciju par viņas mātes Marijas veselības stāvokli. Kad M. Čērča atteikusies runāt ar žurnālistiem, viņa šantažēta ar ziņām par sava vīra neuzticību – apmaiņā pret interviju žurnālisti solījušies šo informāciju nepublicēt, taču galu galā savu solījumu nav turējuši, un dziedātājas māte pat novesta līdz pašnāvības mēģinājumam.

Informācijas noplūdes dēļ Š. Čērčai izjukušas arī attiecības ar viņas pirmo draugu. «Man vienkārši metas nelabi, iedomājoties, ko man un maniem vecākiem nācās pārciest šīs kompānijas labuma dēļ. Tagad es saprotu, ka viņu rokās ir vara, absolūtā vara. Cilvēki patiešām tic rakstītajam, taču attiecībā uz mani daudzas lietas, kas bija uzrakstītas, nebija patiesība. Bet to dēļ es kļuvu par tādu kā multiplikācijas filmu vai ziepju operas varoni,» sacījusi dziedātāja. Viņa arī piebildusi, ka darīs visu, lai savus divus mazos bērnus pasargātu no līdzīgas iejaukšanās privātajā dzīvē.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.