Grupa "Mad Show Boys" apstrīd Eirovīzijas rezultātus

© F64 Photo Agency

Par iespējamu žūrijas ietekmēšanu un apvainojumiem plaģiātismā, grupa "Mad Show Boys", kas Latvijas Eirovīzijas atlasē palika trešajā vietā, šodien iesniedza oficiālu petīciju LTV ģenerāldirektoram Edgaram Kotam.

Tieši „Mad Show Boys” dziesma „Music Thief” bija galvenais pretendents uz uzvaru Eirovīzijas nacionālajā atlasē. Par to liecināja „Mad Show Boys” pārliecinošā uzvara „Eirodziesmas 2012” otrajā pusfinālā gan žūrijas vērtējumā, gan skatītāju balsojumā, saņemot visvairāk balsu no visiem pusfinālistiem, ziņo portāls Kasjauns.lv.

Taču nacionālās atlases finālā notika kaut kas pavisam dīvains. Kaut arī „Mad Show Boys” savu priekšnesumu izpildīja un dziesmu nodziedāja daudz perfektāk nekā pusfinālā, žūrija pēkšņi mainīja savu viedokli – pusfināla labākā dziesma nu atzīta par vienu no vissliktākajām. Jā, jā – nacionālās atlases finālā žūrija „Mad Show Boys” dziesmu „Music Thief” ierindoja vien priekšpēdējā - devītajā vietā. Toties skatītāji bija pavisam citās domās – skatītāju balsojumā „Mad Show Boys” bija pirmajā vietā, tādējādi iebalsojot dziesmu „Music Thief” superfinālā.

Arī tajā „Mad Show Boys” saņēma viszemāko žūrijas vērtējumu, bet skatītāji viņu dziesmu iebalsoja otrajā vietā, par pārsimts balsīm priekšroku dodot Anmary. Rezultātā Anmary uzvarēja, otrajā vietā bija Samanta Tīna un Dāvids Kalandija, bet vēl nesenie nacionālās atlases favorīti „Mad Show Boys” palika trešie.

Protams, ar šādu iznākumu šokā ir „Mad Show Boys” līderis un dziesmas „Music Thief” autors Garijs Poļskis, jo uzzinājis balsojuma aizkulises. Tādēļ viņš uzrakstījis sūdzību LTV valdes loceklim Edgaram Kotam. Un šī sūdzība jau var izvērsties par pamatīgu skandālu, jo Garijs Poļskis apgalvo, ka kāda persona ietekmējusi žūriju, sastāstot baumas, ka dziesmas „Music Thief” uzvaras gadījumā Latvijai draudētu tiesas prāva par autortiesību pārkāpumiem. Tādēļ žūrija speciāli nogremdējusi „Mad Show Boys”, lai izvairītos no nesmukuma, kāds, pavisam iespējams, vispār nemaz nebūtu.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais