Aicina piedalīties ziemas tūrisma rallijā "Muižkungu pēdās Zemgalē"

25.februārī tūrisma portāls www.atputasbazes.lv aicina piedalīties brīvdienu izbraucienā - ziemas tūrisma rallijā "Muižkungu pēdās Zemgalē". Ceļojuma sākums Jelgavā, pie Atpūtas un sporta kompleksa "Zemgale". Ceļojuma beigas un noslēguma pasākums - Jaunmoku pilī.

Tūrisma rallija laikā visas dienas garumā iecerēts pabūt Jelgavā, Jelgavas novadā, Bauskas, Rundāles, Tērvetes, Auces, Dobeles novados un labāk iepazīt arī novadus pie Kurzemes sliekšņa - Jaunpili un Tukumu.

"Jau iepriekšējos tūrisma rallijos esam aicinājušie netradicionālā veidā iepazīt Kurzemi, Vidzemi un Latgali. Šoreiz mēs vēlētos atraktīvā un varbūt neparastākā veidā arī no savas puses parādīt, cik Zemgale ir skaista un interesanta ziemā," informē AtputasBazes.lv projektu vadītāja Ināra Rasmane.

"Tāpat kā citās reizēs, arī 25.februārī solām piedzīvojumus un pārsteigumus, tikai šoreiz piedzīvojumiem dota īpaša tēma - muižkungu pēdās. Vai tad nebūtu interesanti uzzināt un pašiem izbaudīt, kā vairāku gadsimtu garumā Zemgales ziemā prata izklaidēties un atpūsties muižkungi un viņu freilenes? Kādas jaktes un lustes titulētajiem Zemgales muižu īpašniekiem un viņu viesiem patika vislabāk? Un - ko par to domāja latviešu zemnieks un kādas bija zemnieku gudrības iepretī vāciskajai izsmalcinātībai? Ko šodien piedāvātu šodienas viesu māju saimnieki, ja pie viņiem ierastos viesi ar muižkungu "stiķiem un niķiem"?" stāsta Ināra Rasmane.

"Zemgale, protams, ir bagāta ar muižām un pilīm, kas glabā vēstures auru un ir mūsu zemes kultūras vērtību sargātājas. Tāpat netrūkst lielisku viesu māju un atpūtas kompleksu, kas ikvienam ceļotājam sniedz patiešām oriģinālu piedāvājumu un maksimāli iespējamās ērtības. To visu noteikti ir vērts uzzināt un izbaudīt, tādēļ laipni aicinām - 25.februārī kopā ar ģimenēm vai labiem draugiem tiekamies Zemgalē!" aicina Ināra Rasmane.

Ināra Rasmane atgādina, ka tūrisma rallijs nav ātruma sacensības, tā ir atpūta un lieliski pavadīta diena, uzzinot ko jaunu un iepazīstot to, kas varbūt nedaudz piemirsies vai nav bijis pietiekami pamanāms.

Izklaide

NRA kopā ar LMT Viedtelevīziju aicina šodien, 6. jūlijā, no plkst. 11.00 sekot līdzi tiešraidei no 10. sarunu festivāla LAMPA skatuvēm DOTS, APGAISMO, UZZIBSNĪ, kā arī no Swedbank Ilgtspējas un Ziemeļsalas skatuvēm. Festivāla tiešraides šodien noslēgsies ar tradicionālo politiķu CEPIENU.

Svarīgākais