Meža biatlons Gaujas nacionālajā parkā

Līgatnes dabas taku distanču slēpošanas trasē sestdien, 11.februārī norisināsies Gaujas nacionālā parka fonda balvas izcīņa Meža biatlonā.

Sportiskā un dinamiskā cīņā uz starta tiek aicināti visi dabas un aktīvās atpūtas cienītāji.

Sacensības organizē Gaujas nacionālā parka fonds sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi.

Meža biatlonam Gaujas nacionālajā parkā ir senas tradīcijas. Sacensības notiek jau kopš 1975. gada. Pirmajos gados šauts tika ar medību bisēm. Vēlāk tie, kam nepatīk pulvera smaka, meta šautriņas. Sešus gadus sacensībās bija savdabīgs jauninājums - visi dalībnieki šāva mērķos krāsainas lodītes ar peintbola šautenēm, taču šauteņu darbība ziemas salā nav prognozējama, tāpēc šogad atgriezīsimies pie sen pārbaudītām vērtībām un metīsim šautriņas "mazā kuilēna" mērķī.

Sacensību starts plkst. 11.00. Informācija par norisi, dalībniekiem un distancēm, kā arī pieteikuma veidlapa, pieejama mājas lapās: www.celodaba.lv, www.infoski.lv un www.daba.gov.lv.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais