Anmary sola izmaiņas Eirovīzijas priekšnesumā

© F64 Photo Agency

Noslēdzoties abiem Eirodziesmas pusfināliem, pie finālā iekļuvušajiem priekšnesumiem ķērās šā gada nacionālās atlases jaunievedums – speciāli izveidotā Mākslinieciskā padome. Dažiem numuriem pilnībā tiek mainīta koncepcija, tērpi un horeogrāfija. Kuriem? Diezgan droši, ka tiks krietni mainīts Anmary priekšnesums.

Par vienu no Eirodziesmas pusfinālu lielākajiem diskusiju objektiem kļuva dziedātāja Anmary (Linda Amantova). Ja precīzāk – nevis viņa un pat ne viņas izpildītā Beautiful Song, bet dziedātājas kleita. «Man tagad būs pavisam cits skatuviskais uzstādījums, taču neko sīkāk nedrīkstu stāstīt!» Neatkarīgajai teica Anmary. Vai izmaiņas būs arī pašas tēlā? «Visam būs izmaiņas, arī manā kleitā, taču to visu redzēsiet nākamsestdien [finālā]!» jokoja dziedātāja.

Anmary mūzikā ir jau no bērnības, kad skolojās Gulbenes bērnu mūzikas skolā un Rēzeknes mūzikas koledžā, kur apguva klavierspēles prasmi. Pēc tam viņa mācījās Latvijas Mūzikas akadēmijas vokālajā nodaļā un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas Populārās un džeza mūzikas nodaļā, paralēli strādājot par vokālo pedagogu gan TV projektos, gan dažādās popstudijās. Plašāku atpazīstamību Anmary ieguva šovā Talantu fabrika 2, kur ieguva otro vietu. «Pēc fabrikas strādāju Arņa Medņa studijā par vokālo pasniedzēju un braukājām kopā ar fabrikantiem koncerttūrēs. Par solokarjeru – bija citas prioritātes, un mūzika palika it kā otrajā plānā. Pirms diviem gadiem piedzima dēls Marts Gabriēls. Es gan vēl turpināju dziedāt – [Rolanda Ūdra] Maš Maš projekta laikā jau gaidīju bērniņu, taču Ūdrītim parādījās savas darīšanas, un tā viss pagaisa. Tagad bērns iet dārziņā, varu sākt brīvāk kustēties,» par savu atgriešanos stāstīja Anmary.

Ik pa laikam viņa kaut kur parādījās arī pēcfabrikas laikos, sadarbojoties ar Arni Medni, grupām Otra puse, The Hobos un citām, kā arī piedaloties dažādos muzikālos projektos, piemēram, mūziklā Vestsaidas stāsts vai Raimonda Paula dziedāšanas svētkos. Jāatgādina, ka savulaik pat klubos Britu salās atzinību guva projekta Flyingmice dziesma Glory, Halleluja – arī te savu roku (balsi) pielikusi Anmary. Pašlaik viņa iecerējusi nopietni atgriezties uz skatuves, un viens no pirmajiem soļiem ir dalība Eirovīzijas nacionālajā atlasē ar Beautiful Song. Tās autoru vārdi komentārus neprasa – komponists ir Otras puses dalībnieks Ivars Makstnieks (starp citu, arī dziesmas Ave Pali autors – ar šo gabalu uzvaras laurus Muzikālajā bankā nupat plūca Aija Andrejeva un Normunds Pauniņš), bet tekstu autors – jau pieminētais vārda ģēnijs Ūdrītis.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais